.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 43 от общо 43
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Ако цъкаш игрички от тоя хард и OS-то ти е лицензирано и си го пуснал да се ъпдейтва ще стигнеш тия "гигантски терабайти" много по-скоро отколкото си мислиш. Я си погледни SoftwareDistribution фолдера във уиндоуса, прочети какво прави и за какво служи и ела пак !
    Наистина те няма никъде,OS не ми е лицензирана,все пак получавам ъпдейти.Как ще стигна 300TB от ъпдейти,ти изобщо осъзнаваш ли какво пишеш ?Бая си зле,по-добре не се излагай.
    Хората ти са го обяснили.Аз имам WD1000DHTZ и пак не ми е достатъчно бърз,просто SSD-то е голяма крачка напред.
    The time's for sobieski

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Дори и 2ГБ да зареждаш в рамта, ти чакаш харда.
    Я пак?
    Като програмата я стартираш и е веднъж в рамта, трансфера към харддиска не е от толкова голямо значение за скоростта.
    Цитирай Първоначално написано от vankata5555555 Виж мнението
    все пак получавам ъпдейти.Как ще стигна 300TB от ъпдейти,ти изобщо осъзнаваш ли какво пишеш ?
    И пак?
    Я си погледни SoftwareDistribution фолдера във уиндоуса, прочети какво прави и за какво служи и ела пак !
    Хората ти са го обяснили.
    Обясняват, ама вие като не четете !
    Аз имам WD1000DHTZ и пак не ми е достатъчно бърз,просто SSD-то е голяма крачка напред.
    И пак!
    Ако си мислиш че харддиска може и трябва да се ползва като или вместо рам - объркал си се пич и то много яко ! Това са две различни устройства и с различно предназначение.
    Сега нанкайте и утре опитайте пак !

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Tи си папугай №2
    Искаш ли да ти подаря един хард с паралелен интерфейс, а ти ще ми дадеш един със сериален, щом скоростта няма значение.
    Oще сега мога да ти кажа, че отговора ти няма да е пълен, ясен, коректен и по темата, защото в противен случай ще се види що за глупак си
    SoftwareDistribution папката ми е под 1GB, а уиндоуса не съм го преинсталирал от както пуснаха 10ката. До 300тб имам още много време да почакам. Относно "превъзходните" хардове какво би казал за тази картинка единствената разлика в двата хард диска, е че този отляво е пълен на 90%+ а този отдясно е напълно празен. Можеш ли да обясниш защо единия е около 25-35% по-бавен?
    И относно въпроса ти с 64гб рам. Представяме си следния случай: Мега зарибен геймър обожава да цъка WoW и Rainbow 6: Siege (общия размер на двете игри е около 50 гб) Съответно си създава рам диск с размер 60 гб защото мрази да чака игрите да му зареждат и ги слага на него. Въпроса е колко пъти трябва да пусне и да спре игрите, така че времето за зареждане (от SSD) да е повече от времето нужно игрите да се копират на рам диска (от HDD)
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

ТЪП РЕПОСТ
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
    Tи си папугай №2
    И относно въпроса ти с 64гб рам. Представяме си следния случай: Мега зарибен геймър обожава да цъка WoW и Rainbow 6: Siege (общия размер на двете игри е около 50 гб) Съответно си създава рам диск с размер 60 гб защото мрази да чака игрите да му зареждат и ги слага на него. Въпроса е колко пъти трябва да пусне и да спре игрите, така че времето за зареждане (от SSD) да е повече от времето нужно игрите да се копират на рам диска (от HDD)
    Само дето аз с гъза си да тръгна да мисля
    пак няма да изглеждам като някой мислещ
    с гъза си, а ти докато мислиш с тиквата
    приличаш на човек мислещ с гъзът си.
    Само някъв пълен кретен като теб
    би сложил игри на рам диск, защото
    мислиш с нещото, което при останалите
    хора изпълнява функция на гъз, а при теб
    е глава.
    Тъп си беше преди години
    сега не виждам грам промяна
    все същия олигофрен си.
    Дори калъфа анархи с 2 терабайта SSD и два нормални процесора ръчнати в някво УЖ сървърно дъно изглежда като разбирач пред теб.

Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    Само дето аз с гъза си да тръгна да мисля
    пак няма да изглеждам като някой мислещ
    с гъза си, а ти докато мислиш с тиквата
    приличаш на човек мислещ с гъзът си.
    е глава.
    Тъп си беше преди години
    сега не виждам грам промяна
    все същия олигофрен си.
    Дори калъфа анархи с 2 терабайта SSD и два нормални процесора ръчнати в някво УЖ сървърно дъно изглежда като разбирач пред теб.
    Oще сега мога да ти кажа, че отговора ти няма да е пълен, ясен, коректен и по темата, защото в противен случай ще се види що за глупак си
    .
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Супер фен Аватара на JDeel
    Сега тествах колко бързо се копира един голям файл от SSD на рамдиск (Primo Ramdisk) - около 450 MB/s. После от рамдиска на самия него - над 700MB/s.

Имам и една папка с множество малки файлчета, около 20000 бройки по 1-2-3 килобайта, общо около 200 MB. Е тая папка се копира много, ама много по-бавно дори от рамдиск на рамдиск. Скоростта е под 8 MB/s, процесора бичи на 70% и минават поне 45 секунди за да се копира това нещо.

С една дума - зависи, има много фактори. Който е доволен от HDD нека си го ползва. Аз не съм имал бърз HDD, но съм се изненадвал колко бързо бачка компа на един френд с вече поостарели хардове (не ги знам точно какъв модела са). Сега като се замисля, бих пробвал по-висок клас HDD на лаптопа, ама нали вече съм му сложил SSD

За всеки случай е добре ако харда е бавен поне да има много RAM. Стария ми лаптоп с 3 GB RAM и обикновен HDD едва деяни. Само за тестове го пускам от време на време и всеки път ми иде да го метна през прозореца докато го чакам да зареди. Но се справяше значително по-добре преди като беше известно време с SSD.

Мега фен Аватара на an7raks
    Я пак?
    Кое не ти стана ясно пак? Имаш 2ГБ файл, който искаш да заредиш в рамта... Рамта ти е пъти по-бърза от харда и цялата система стои и чака бавния хард. Дори 1ТБ РАМ да имаш и някакъв супер-мега-гига-турбо процесор, всичко ще чака харда.

Кое не ти стана ясно пак? Имаш 2ГБ файл, който искаш да заредиш в рамта... Рамта ти е пъти по-бърза от харда и цялата система стои и чака бавния хард. Дори 1ТБ РАМ да имаш и някакъв супер-мега-гига-турбо процесор, всичко ще чака харда.
    Няма смисъл,да му обясняваш...
    The time's for sobieski

Град
    София
    Представяме си следния случай: Мега зарибен геймър обожава да цъка WoW и Rainbow 6: Siege (общия размер на двете игри е около 50 гб) ...
    Представяме си следния случай: лапе което не знае какво да прави с парите на мама и тате, му трябва SSD за 1 бон, за да switch-ва от една игра на друга по-бързо !
    Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    е глава.
    Явно хората които ползват гъза си за глава, също така ползват харда си за RAM и това обяснява всичко !
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Аз не съм имал бърз HDD
    Трябвало е да опиташ !
    съм се изненадвал колко бързо бачка компа на един френд с вече поостарели хардове (не ги знам точно какъв модела са).
    Да видите че е възможно !
    Сега като се замисля, бих пробвал по-висок клас HDD на лаптопа, ама нали вече съм му сложил SSD
    Вече си се минал, но се замисли повече следващия път !
    Стария ми лаптоп ... едва деяни.
    Стар+лаптоп = ? Какво очакваш да получиш? Ако имаш десктоп и лаптоп с уж еднакви параметри, десктопа винаги ще е по-бърз. Лаптопите прегряват бързо и системата автоматично понижава производителността им за да не изгорят ! А на хартия са мега мощните компютри !
    Чака го, да, но само първият път - докато зареди програмата в рамта . После ако имаш достатъчно RAM всичко ще върви гладко и мазно !

То първия път е достатъчно, ако постоянно зареждаш големи файлове в рамта. Започни да чертаеш по-големи чертежи или 3Д модели и да видиш колко е готино да чакаш да се сейфа или да зареди.

Представяме си следния случай: лапе което не знае какво да прави с парите на мама и тате, му трябва SSD за 1 бон, за да switch-ва от една игра на друга по-бързо !
    Понеже си с аутизъм, ще ти го кажа по друг начин.
    Човек се занимава с обработка на видеоклипове. Софтуерът, който използва, и пресет-ите му са 50гб.
    Колко пъти трябва да ги зареди от SSD, така че времето което му е отнело да ги качи от HDD на RAMDISK, да е по-малко?
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Град
    София
    Софтуерът, който използва, и пресет-ите му са 50гб.
    Да, добре !

Ще запаля свещичка за теб.

Мега фен
    Човек се занимава с обработка на видеоклипове. Софтуерът, който използва, и пресет-ите му са 50гб.
    Ти да не си си взел няколко мармота, които да ти свиват тревата, че само надрусан пишеш ?
    Понятие си нямаш как бачка софта за видео едит, понятие си нямаш и от качествен софт за видео едит, даже се чудя дали имаш една торба с фантазии до теб, от която вадиш коментарите си, толкова фантасмагорично пишеш.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    @JDeel

Най-бързите механични дискове са сървърните SAS на 10000 оборота, но не са бързи колкото SSD

На SSD и живота му е кратък заразлика от HDD. Има ограничен брой записване, заразлика от HDD. И не всеки SSD е по-бърз от HDD

iFang
    Guest
    Реших и аз да се регна във форума само заради този раздел.

Та по темата, ако прехвърляш големи файлове на компютъра, SSD ще ти е по-нужен (макар както някои казаха по-горе, все още не са големи размерите на SSD дисковете, но естествено, можеш да намериш някой скъпичък по-голям диск, който няма да ти е по джоба със сигурност (над 300GB) - имайки предвид че големи хостинг компании като BlazingFast предлагат такива сървъри за към 200 лева )

HDD не носи на изпускания (не вярвам някой да си изпусне лаптопа - но все пак се случва), но все пак е по-евтин и дискове от порядъка на 1TB са някъде към 100 - 150 лева втора употреба, колкото 1 чисто нов 120GB SSD. Разликата все пак не е много фрапантна, но за нас българите и особено младите хора тези цени са малко непосилни.

In conclusion and to keep the long story short, ползвай си HDD на компютъра освен ако нямаш специфични нужди, а ползвай SSD на сървър (най-добре да си наемеш някой скромничък ако ти трябва за някоя игра или нещо - ще ти излезе по-евтино). Аз лично на лаптопа ползвам 1TB HDD - 7200RPM - не ми трябва и повече - не го ползвам за чак такива "трудоемки" за харда програми или игри.

A и още един общ съвет: почти безмислено е да хостваш сървър във вас. При една малко по-така DDoS атака ще прегрее и така се намалява живота на SSD-то, който така или иначе е супер кратък (баща ми има един компютър от 2000 с 36GB HDD който и до днес го ползва като backup disk - вече 16 години!)

На всичкото отгоре, ако компютърът ти е фабрично с HDD или е предназначен за него, то ще имаш най-вероятно известни проблеми с диска.

P.S. Ако уточниш за какво точно ползваш компютъра, бихме могли да те посъветваме какво точно да ползваш - HDD и SSD
    Последно редактирано от iFang : 01-11-2016 на 19:19

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си