.

Виж резултатите на анкетата: Какви сте?

Гласували
11. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Атеист

2 18,18%
  • Вярващ

6 54,55%
  • Агностик

3 27,27%
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 83

Атеисти или вярващи?

Какъв сте? Попълнете анкетата по горе.

Мега фен Аватара на solo_
    Аз гласувах.
    а ти какъв си ?

Атеист

Само защото няма доказателства за съществуването на нетаща , това не означава че ги няма

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Защо атеист? На какво се уповаваш тогава? На науката?

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Защо атеист? На какво се уповаваш тогава? На науката?
    Защо пък трябва да се уповава на нещо друго освен себе си?
    За мен, религията е нужна на човек до момента в който не започне да вярва в себе си..

Иначе по темата : Агностик

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Защо пък трябва да се уповава на нещо друго освен себе си?
    За мен, религията е нужна на човек до момента в който не започне да вярва в себе си..
    Защото в даден момент от съществуването си повечето хора си задават въпроси- "Вечна и безгранична (т.е. без начало и край във времето) ли е Вселената?"; "Ако не е безгранична, как и от кого/какво е създадена?"; "Откъде идва всичката тази енергия?"; "Как се е зародил животът?"; "Има ли живот след смъртта на тялото?"... Науката все още е млада да даде отговори на тези въпроси. Единственото, дали вярно или погрешно, което имаме е религията, която дава тези отговори. Всеки сам избира дали да вярва или не.

Атеизъм не означава да вярваш в себе си, атеизмът е отхвърляне на Бог с отвъдрелигиозни доводи.

Агноститицизмът е за хората, които не търсят отговори на горепосочените въпроси.
    Последно редактирано от inewton : 02-11-2016 на 10:10 Причина: правописни грешки

Ако сметнем че поради липсата на доказателства, написаното в библията (книга ) е вярно, дай да отидем и в Хогуортс..
    Не съм казал, че атейзмът е да вярваш в себе си, просто изразих мнението си за религията.. За мен религиозният фанатизъм и атеизмът са две крайности към които човек не трябва да прибягва...
    За мен агностицизмът е един вид "златната среда" между религията и науката...(Слабият агностицизъм разбира се )

Град
    Sedes Sancti Petri
    Аз вече съм бил в Хогуортс.

Логически погледнато, Библията използва аксиоматичен метод. Приема, че Бог е вечен, всемогъщ, несътворен... и оттам изгражда цялата "теория" за Него. Каква е разликата между аксиомата за успоредни прави и аксиомите за Бог?

Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    Само защото няма доказателства за съществуването на нетаща , това не означава че ги няма
    По тая логика и еднорозите не са доказани, че съществуват, но не значи, че ги няма?!?

По принцип уважавам хората и в това, че са направили своя избор да вярват в божественото и не се меся, не искам да ги разубеждавам, защото от личен опит знам, че и без това няма как да успея да постигна нищо. Особено, ако споря с фанатици...тогава нещата загрубяват и просто съм се абстрахирал. Иначе спирам да уважавам такива хора, които искат да наложат религията си и влизат в личното ми пространство...Разбира се това не значи, че уважавам и религията...както се казва уважението се заслужава, а тя не е направила нищо, с което да го заслужи - точно обратното. Това че не вярвам в бог не значи, че се уповавам напълно на науката. Но тя специално е заслужила уважението ми и "вярвам" в нея. Иначе много неща са обяснени и доказани десетки пъти от науката...като например някои от въпросите, които inewton зададе. Просто някои хора не приемат факти, защото опровергават доста простотии в библията. Плюс, това че някой има доста въображение и са написали книга за това, не значи, че е вярна. Дори и да даваше единствените отговори, пак не я прави източник на информация или история като цяло.

Аз вече съм бил в Хогуортс.

Логически погледнато, Библията използва аксиоматичен метод. Приема, че Бог е вечен, всемогъщ, несътворен... и оттам изгражда цялата "теория" за Него. Каква е разликата между аксиомата за успоредни прави и аксиомите за Бог?
    Тъй като си привържаник на теорията на относителността ще ти задам един въпрос?...
    Какво наричаме студ?

Доста вярващи са ми казвали "Докажи, че бог не съществува"....което е напълно малоумно. Не е моя работа да докаже, че нещо не съществува, тъй като е невъзможно. Все едно да ви кажа "Докажете, че ЛСЧ не съществува"...айде де. Ваша работа е да докажете вярванията си, но това е парадоксално, тъй като няма да бъдат вярвания, а факти. Ето разликата между науката и вярата - науката е подкрепена с факти, доказателства и куп информация, а религията се уповава на отричането на факти и подкрепянето на безпочвени детски приказки и сляпа вяра в нещо, което си мислят, че съществува.

Цитирай Първоначално написано от krastata Виж мнението
    Доста вярващи са ми казвали "Докажи, че бог не съществува"....което е напълно малоумно. Не е моя работа да докаже, че нещо не съществува, тъй като е невъзможно. Все едно да ви кажа "Докажете, че ЛСЧ не съществува"...айде де. Ваша работа е да докажете вярванията си, но това е парадоксално, тъй като няма да бъдат вярвания, а факти. Ето разликата между науката и вярата - науката е подкрепена с факти, доказателства и куп информация, а религията се уповава на отричането на факти и подкрепянето на безпочвени детски приказки и сляпа вяра в нещо, което си мислят, че съществува.
    Краста и на теб ще ти задам подобен въпрос?
    Същесвува ли студът?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Иначе много неща са обяснени и доказани десетки пъти от науката...като например някои от въпросите, които inewton зададе. Просто някои хора не приемат факти, защото опровергават доста простотии в библията.
    Какви отговори?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Тъй като си привържаник на теорията на относителността ще ти задам един въпрос?...
    Какво наричаме студ?
    Ето какво казва гугъл: "Време, когато температурата на въздуха е ниска; студено време."
    Друг е въпросът какво означава ниска температура, спрямо какъв еталон се определя и т.н.

Отсъствие на топлина е студът...както и тъмнината е отсъствие на светлина...е, и
    Последно редактирано от krastata : 02-11-2016 на 11:20

Супер фен
    Вярваща съм.

Какви отговори?
    Нужно ли е да ти отговарям? Мисля, че и сам се досещаш

Тааа....какво за студа

Град
    Sedes Sancti Petri
    Отсъствие на топлина е студът..е, и
    Според термодинамиката едно тяло и при -90 °C пак излъчва "топлина". Ама на теб май ще ти е студено при такава температура, нищо, че има топлина.

По тая логика и еднорозите не са доказани, че съществуват, но не значи, че ги няма?!?
    Питай каката на форума (dreamwalker) тя е всезнайка и знае много , много е образована и ще ти отговори на всеки един въпрос, всеки един...

Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    Питай каката на форума (dreamwalker) тя е всезнайка и знае много , много е образована и ще ти отговори на всеки един въпрос, всеки един...
    Това че ще ми отговори на всеки възможен въпрос..прави ли отговорите и правилни? Плюс, че просто се интересувах колко от вас са вярващи и колко не. Не исках да влизам в спорове и дебати...та чак почнахме да говорим за студ, термодинамика и еднорози..но така и предполагах, че ще стане. В 80% от случаите съм забелязал, че вярващите веднага започват да разпитват човек, като узнаят, че е атеист "защо не вярва в бог"

Според термодинамиката едно тяло и при -90 °C пак излъчва "топлина". Ама на теб май ще ти е студено при такава температура, нищо, че има топлина.
    Като за начало.....не съм измислил аз тази хипотеза, че да задаваш въпроса на мен, плюс питат ме - отговарям

Всеки нейн отговор е правилен и логичен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си