.
Резултати от 1 до 25 от общо 33

Threaded View

Супер фен Аватара на tochko

Red face ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО-ДНЕВНИК

Здравейте, съфорумници

Както става ясно от заглавието предстои ми държавен личен шампионат по джудо на 13 февруари - юноши до 23 години. Това ще бъде първото състезание за мен, в категория до 73кг-носи репутацията на едни от най-бързите и технични състезатели изобщо. Ще се конкурирам със състезатели от професионални клубове като НСА, ЦСКА, Левски, Ставен и други.

Ето и малко за мен:
    Аз съм на 17, и имам 4 години стаж в джудото, като през последните две съм се занимавал изключително сериозно с тежести (95% от които максимална сила). Понастоящем тежа 73,6 кг, като вече имам 2 седмици интензивна сила, кардио и НВД зад гърба си, при което изчистих около два килограма мазнина. Забелязвам спад в мазнините (не чак толкова колкото ми се иска де ), но по-важното е, че не съм загубил мускулна маса. Поддържам се с витамини Daily Vits, магнезии на капсули, HERBAL BURN и по една доза казеин и суроватъчен протеин дневно.

До сега най-големия минус ми беше кардиото, поради което редувам силова тренировка с кардио. От незначитлния ми опит в джудото, разбрах че техниката ми не се налага просто със сила а с много сила и въздух в гърдите.

Ето и целите ми до 13,02,2016, по част от които имам прогрес вече:
    -Подобряване на силовата издържливост на мускулите в 5 минутни интервали-вече имам прогрес
    -Подобряване аеробната издържливост, и съзнателното запазване на силите по време на борбата-с много мъка имам напредък
    -Подобряване работата по захват, личната техника и възможността за "експлозия" повреме на критичен период в борбата-както отгоре. Утре започвам работа с кимона с добър партньор.
    -Адаптация към болката-чувствителна
    -Подобряване гъвкавостта на мускули и сухожилия, за предпазване от травми-чувствителен напредък
    -Подобряване на психическата настройка-тук нещата са сложни при мен. За сега работя с някакви мотивиращи филми и медитация едва по 5 минути дневно. Не си вкарвам филма, че ще взема медал и т.н.-това няма да стане. Целта ми е, да дам най-доброто от себе си и да постигна хвърляне, задържане, душене или ключ, а в някакъв свръхдобър случай да взема среща. Може би пропуснах, че на първо място е здравето ми.
    За мое щастие, имам късмета да работя с най-страховития треньор, който е винаги до мен. Не искам да го разочаровам технически в борбата и ще дам най-доброто от себе си.

Благодаря за отделеното внимание, както и на тези които ще коментират. Пускам темата за да следя личния си напредък и да получа съвети от по-опитните състезатели, макар и не в джудо.
    Последно редактирано от tochko : 02-01-2016 на 15:56

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си