- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО-ДНЕВНИК
Не съм се разписвал отдавна. Ето и как минаха последните няколко дни:
Четвъртък сутринта: отидох в залата с адски мъки поради напрегнатия крос предния ден. Краката боляха стабилно и тренировката изглеждаше обречена. Събрах се и направих три кръга на ластика, с гирите и коремни. Разучаваш ново съчетание на гирите и си беше пръскащо за ръцете.
Вечерта се видях с един познат (над 40 75-6кг и доста як) с който щяхме да се борим. Всичко вървеше гладко докъто не се стигна до това той да ми покаже една шибана кука която съм правил-техника за бял или жълт колан. След няколко безумни провала цялата зала буквално се събра и почна да дава наставления и резултатът си остана нулев. На следващия ден нямах проблем с влизането но на момента ме нямаше просто.
Петъчната тренировка сутринта беше титанична: 40 сек работа/20 сек почивка/8 уреда за цялото тяло (клякане, обръщане, лежанка, чукче, коремни, суинг с торбата, учи-коми на ластика и скачане на въженце)-издържах 4 кръга, но запазих сили и за вечерта.
Имах планове да вкарам техника и много влизания срещу треньора, тази вечер бяхме само двамата. Планът ми трая към 10 секунди, когато ми нанесе първия ипон. Не се отказах, но последваха десетки хвърляния от негова страна през 10 сек-беше се пуснал на максимума си и 80% от влизанията му бяха хвърляневсе пак нямах шанс срещу човек който е бил първи на европейското по джудо, въпреки че правих влизания -_- Издържах 3 борби по 5 минути в които буквално умирах и когато всичко беше срещу мен стисках зъби. Най-големия ми минус беше вдървяването на ръцете-не толкова зле колкото цялотот тяло, но не се издържаше по едно време.
На другия ден ходих да бягам в залата. Издържах 3 жалки кръга по стапалата поради множеството болки и продължих с гладко бягане около 10 минути. Това беше за събота.
Неделя се отдадох на почивка и храна.
Днес след 6 пак ще ида, но не съм си обещал нищо-смятам тази седмица да работя предимно за гъвкавост, техника и експлозивност на влизането. Чувствам се по-готов от всякога за 13-ти относно формата, опасенията ми са относно техниката.
Съвети или критики?
Е, браво! Като мъж си се държал, въпреки твоята възраст. Не съм добре запознат с джудото за разлика примерно от свободната борба. Доста динамичен спорт. Хем сила трябва да имаш, хем техника, а и бързина. За техниката можеш да си изтеглиш от нета някоя книга с илюстрации на разните хватки. И да ги заучаваш в допълнение към треньорските инструкции. За силовите тренировки можеш да поставиш акцента върху мускулните групи, които вземат голямо участие в единоборствата. Примерно сила при дърпане-тренировки за бицепса и гърба,предно бедро. Избутване-трицепс, гърди, рамене, задно бедро. Повдигане-бицепс,трапец, тяга. И нещо подобно въобще.