- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Даскалото скапано
Девети клас съм и нещо не съм доволна изобщо от училището ми , от хората и от учителите .. Абе общо взето от всичко...
Та въпросът ми е дали е възможно ако знаете да се преместя някак в друго училище втори срок ? Или това е невъзможно ...
Доколкото съм запозната е възможно.
Разбира се,че е възможно.
Е добре какво да направя.. аз повече не мога учителите са скапани изобщо не преподават добре... с приятелите не знам напоследък нищо не върви както трябва и всичко се обърква..
Възможно е да се преместиш, но според мен с преместването си ще пренесеш проблема си и там. Във всяко училище ще има хора, които ще те дразнят и хора, които ще са ти приятни. Опитай се да се сближиш с вторите.
Алооо къде я пратихте толко далеч?Може да не може да си позволи финансово,да живее и учи в Англия например.От целият ЕС живота във Франция и Англия е най-скъп.Копувала съм си цигари от Франция най-евтината кутия е 9 -10евро и продавача ти я дава из под щанда сеедно ти дава нещо незаканно.
crazyfenka , на тази възръст всички са такива,на хората устата не можеш да я затвориш,така,че по-добре или не им обръщай внимание,или стани от '' кучките-готините ''в превод,или научи най-големите тайни на враговете си и '' приятелите си '',и когато се наложи ги използвай срещу тях и ги изнудвай и манипулирай с тях.За да оцелее човек трябва да бъде жесток манипулативен и да няма доверие дори в собствената си сянка.Трябва да си куче,за да оцелееш в днешно време.И нали знаеш...дръж приятелите си близо,a враговете си още по -близоДръж враговете си близо до себе си,сприятели се с тях,ако се наложи,за да научиш тайните им и да имаш козове срещу тях.Със силата на убеждението трябва да ги накараш ,да ти се доверят из цяло.
Последно редактирано от mincheto : 02-02-2016 на 18:53
Но аз не искам да съм гаднярка .. особено като тях .. Е , гадна съм понякога но то всеки си има такива моменти .. Не искам да злобея като тях то се връща но не мога да търпя вече и аз като ми се заяде някой и аз като се заям на някой и като ми отвърне съм готова да го пребияЧесто се е случвало .. не съм от хората които си мълчат но на последък не искам проблеми и си мълча .. писна ми като асоциална съм.
Колкото до чужбина .. solo_ не се ли замисли че за да отида там ми трябва и език да и финансовото положение също както и никога нашите няма да ме пуснат толкова далеч . Сега уча английски но не го знам перфектно.
@mincheto - @crazyfenka е крехка душица и не може да е копеле като останалите, твърди "solo_"
Относно това с цигарите... Ето пример:
Ако в България заплатата е 10 лева то колите ще струват 5 лева
Ако в Англия заплатата е 15 долара то колите ще струват 10 долара
Разбрираш ли това което казвам ?
=====================
По темичката:
Тази "асоциалност" (въпреки че не използва правилната думичка, трябваше да кажеш леко съм дръпната от тях -_-) е в резултат на скромност (това е моята гледна точка - ПОДЧЕРТАВАМ МОЯТА)
Също така в училищата (по цял свят) Освен комплексиране пубертети които пушат и се мислят за големи мъже друго НЕ може да се намери ! Ти ще си най-добре в частно училище или техникум като Механото в Бургас.
Тъй там където са по-отдадени на ученето, кротки и така нататък...
ПС: А това че си "гадна" по някога е в резултат на нерви които изродчетата (подчертавам изродчетата) в същото число и учителите (онези толкова висши твари че ни се подиграват за щяло и нещяло обаче повечето от нас не разбират техните интилигентни подигравки и обиди) са ти причиниле, ти нямаш ли приятел който да накараш да ги стресне ? Що за приятел ще ти е като не иска да те защити... -_-
Последно редактирано от solo_ : 02-03-2016 на 00:05
solo_ , преди и аз бях както ти го наричаш това обръщение ''крехка душица ''-преди много години,но живота ме накара да се обърна на 180градуса.Ако не се бях променила,сега кой знае какво щеше да сее случило с мен... Човек не трябва да бъде много доверчив.
И да се преместиш в друго училище, ситуацията няма да се промени много. Навсякъде ще срещаш неприятни преподаватели и съученициТака че свиквай...
Защо не потърсиш нов кръг приятели? Например и аз като теб мислех една група хора за ценни приятели, въпреки че постоянно доказваха обратното. Трябваха ми години да разбера че са боклуци, а сега не им говоря, не ги слушам и ми е супер. Факт е, че мразя почти целия си клас, кпето ме изгради като хейтър изобщо и пак не се товаря с тези уруди. От друга страна в залата, станах по-близък със целия клуб със старите кучета, както и със зайците в училище-намерих някой който ме цени. Ако смениш малко средата, пр. нова закусвалня в междучасието, следобед спорт или в парка ще доведат до нови запознанства. Смени класа или училището, само ако си сигурна, че ще си по-щастлива там, не просто така. Освен това, имай предвид, че 1 бфф може да те вкара в компания, с която да си изкарваш страхотно, особено женските компании, които ми се виждат по-социални от мъжките.
Последно редактирано от tochko : 02-03-2016 на 20:36
Solo_, и ти не си много по-голям от нея нали?Ама си си научил урокa![]()
Само с една година по-голям съм от нея.. Ама знам как де с еоправям в тоя скапан живот.