Момче на 17 години. Имам проблем.. постоянно ми се появява акне по кожата. Ползвам крема Акне Аут, но не мога да се похваля с ефект. Някой с някакво решение?
Отиди на дерматолог. Ще ти предпише каквото ти трябва според типа кожа и вида акне.
Най-добре да отидеш на дерматолог той най-добре знае какво да ти препоръча остави го това акне аут
аз ти препорачфам да се намажеш сас сперда
Има си спецялна сапуни за акне пък може да питаш и козметичката си.
За дерматолог проучи мнооого старателно кой е добър в твоя град.
Акне аут пробвай активния лосион - по-силен е от крема.
Разни по-качествени от dm маските, но сигурно си пробвала, пък и трябва да влагаш повече пари за целта.
Другото дарсонвал (питай козметичката си за тази процедура), но не за всяко акне върши работа.
mayaaa
Една приятелка така от козметици преди 3г беше станала червена в лицето и не смееше да излезе пред хората.
И аз съм напълно ПРОТИВ козметиците, специално за процедурите свързани с акне, черни точки и т.н....от личен опит знам! Преди две години отидох да ми маха черните точки, което беше 2-3 часа ужасна мъка....направо ад. Само който е изпитал тази процедура знае каква адска болка е. И след това как ми се възпали лицето няма да ви казвам...още обирам последствията. Сто пъти съжалявам, че отидох на козметик...не правете тази грешка!
Можеш да отидеш на дерматолог в частна клиника, хем ще ти обърнат внимание хем ще има файда....но бая парички ти трябват. Ние не сме богати и направо ме болеше сърцето като гледах колко пари пръскат родителите ми...но сега съм много по - добре. Та ако си по заможна отиди направи си някой друг пилинг и някоя друга процедура...ще ти изпишат и качествени продукти. След това ако имаш белези можеш да се подложиш на лазерна процедура и така...
Всичко е до възрастта, не се притеснявай с годините ще отшуми. Когато си вкъщи можеш да използваш народна медицина за облекчение. Тези козметични средства / Не. Те засилват омазняването, защото изсушават кожата. Някои лекари предлагат антибиотик, при тежка форма на акне. Ако имаш ограничени средства като за първо време посети личния си лекар. Това са моите съвети. И пак не се бой, всичко е преходно.
За черните точки съм ходила десетки пъти на почистване и никога не съм имала проблем след това, нито пък е било 2-3 часа, така че подозирам, че причината е била в точния козметик или в това как си третирала кожата след процедурата. А дарсонвал като цяло е безобидна процедура, поне не е нещо което ще остави рани и такива неща, така че не мисля, че може да навреди особено.
Първоначално, трябва да си създадеш ритуал за почистване на лицето. Както си миеш зъбите сутрин и вечер, трябва да придобиеш същия навик и с лицето. Особено ако се гримираш, никога не трябва да си лягаш с грим. Хубаво е да си купиш някакъв основен продукт за почистване, например пяната за почистване на Nivea или на Lòreal, с който да измиваш лицето си сутрин и вечер. След почистване, ползвай някакъв тоник или флорална вода, за успокояване на кожата (аз ползвам розова вода от Био Магазин Зоя, там има и много други флорални води). На мен добре ми действат и peel-off маските на Nivea, прилагани веднъж на две седмици. Веднъж седмично, или през един-два дни, също е добре да ползваш и ексфолиант. Също така веднага щом се прибереш, трябва да изчистиш грима си, например с мицеларна вода, която има страхотен ефект върху кожата. Препоръчвам тази на Био Дерма, или на Гарниер. Голямо влияние върху кожата на лицето има и начина на живот - задължително трябва да пиеш поне 2 литра вода на ден, да се храниш разнообразно, тъй като тялото ти има нужда от различни витамини и други съставки и да получаваш достатъчно сън. Надявам се това да ти помогне.Ако не, най-добре е да се посъветваш с дерматолог.
Аз всяка вечер си почиствам лицето с тоалетно мляко на Билка.
Освен, че трябва да се грижиш добре за кожата си.. да я почистваш,хидратираш и ексфолиираш редовно, от огромно значение е и това какво слагаш в тялото си (с какво се храниш , защото рано или късно ти се отразява и външно!). Обърни внимание на храненето си, яж повече плодове и зеленчуци (сурови най-добре, особено зеленолистни ) , изключи всичко мазно, пържено най-вече.. ( забелязала съм от собствен опит, че мазнините влияят зле на кожата ми, както и млечните ( тъй като те съдържат доста мазнини и хормони) .. така, че се опитай да ги намалиш колкото можеш. И пий много вода естествено!!!