Първоначално, трябва да си създадеш ритуал за почистване на лицето. Както си миеш зъбите сутрин и вечер, трябва да придобиеш същия навик и с лицето. Особено ако се гримираш, никога не трябва да си лягаш с грим. Хубаво е да си купиш някакъв основен продукт за почистване, например пяната за почистване на Nivea или на Lòreal, с който да измиваш лицето си сутрин и вечер. След почистване, ползвай някакъв тоник или флорална вода, за успокояване на кожата (аз ползвам розова вода от Био Магазин Зоя, там има и много други флорални води). На мен добре ми действат и peel-off маските на Nivea, прилагани веднъж на две седмици. Веднъж седмично, или през един-два дни, също е добре да ползваш и ексфолиант. Също така веднага щом се прибереш, трябва да изчистиш грима си, например с мицеларна вода, която има страхотен ефект върху кожата. Препоръчвам тази на Био Дерма, или на Гарниер. Голямо влияние върху кожата на лицето има и начина на живот - задължително трябва да пиеш поне 2 литра вода на ден, да се храниш разнообразно, тъй като тялото ти има нужда от различни витамини и други съставки и да получаваш достатъчно сън. Надявам се това да ти помогне. Ако не, най-добре е да се посъветваш с дерматолог.