- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Асоциалност, зависимост, изпадане "на дъното"
Моля, споделете мнение, защо хората стават асоциални, и посягат към наркотици, какво е вашето мнение, познавате ли такива хора ? И какво е решението ако "изпаднеш" ?
Ето една статия, която ме впечатли, надявам се да ви бъде интересна !
http://ekipbg.com/testvane-na-vsichk...pasnite-bilki/
От какво ли ?
Една от причините е отчаянието в живота.
Ако си отчаян от живота вече ставаш мързелив и пристрастен
Няколко проучвания показват че има корелация между шизоидните/шизотипните разстройства на личноста и употребата на наркотици, но не се изяснява точно връзката. Според мен двете взаимно се подсилват, особенно в най-честия случай с марихуаната, защото тя е наркотик който разтваря границите на съзнанието отвъд индивидуалните и социални норми. Та в известен смисъл има допълване на ефектите от наркотика с естествената предразположеност на индивида да осъзнае че социалните норми са релативни и могат да се заобиколят, както в мисленето, така и в поведението. Не бих казал че тази предразположеност е в по-голямата си част биологична по характер. По-скоро тя е кумулиране на естествено предразположение и социални фактори в ранна възраст. В основата на корелацията между такива типове хора (и да казвам типове хора, защото не вярвам че "разстройствата на личността" са истински заболявания) и употребата на наркотици според мен стои липсата на стимул. Ако един колективен тип личност, нормално намира в/от самото общество стимулация за дейностите, който се считат за нормални и неболестни, то един асоциален там не намира нищо - нищо от това, което обществото издига за добро, а оттам и получаването на стимул от живеенето в рамките на това добро, не носи положителен стимул при асоциалния тип, защото всичко това е една непосилна игра за него. И ако тази игра носи удовлетворение, естествено и евентуално неудовлетворение, за колективните, то за един "емоционално мъртъв", асоциален човек, тя е една главоблъсканица, с която изобщо не си струва да се занимава. От липсата на стимул и от липсата на адекватен модел за стимулиране идва цялата зависимост, както и от това че наркотиците като цяло стимулират по-добре от каквото и да действие, което в обществото се разбира като една стъпка по-близо до имагинерното "щастие". Впрочем това е и причината хора, които не са асоциални да вземат наркотици.
Извод: Наркотиците са ОК и ако не ви харесват - вървете се ебете, шибани normie-та.![]()
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-15-2016 на 10:42
Тия, дето казват колко били асоциални, защо тук са толкова социални, даже са най-социални?! Нема ми си праЙте, шшшш.
Ся видях извода на докторчето-спец.
Извода ми от неговия извод е, че доктора пак се опита да ни каже нещо възвишено, отвъд пространството и времето, но па остана неразбран за простосмъртните.
Докторе, май си обречен да бъдеш странник в света. Даже сигурно си мисля, че и походката ти е страна, като вторичен ефект от изводите ти.
Последно редактирано от defender : 02-15-2016 на 11:56
defender, ако бях социален, щеше да ми е добре и нямаше да се налага да пускам подобна тема - http://www.teenproblem.net/forum/sho...6#post11397696
даже и гаджетата на раздела сваляше, дримока и лиора
а сега ще те напсувам наум ...........