Цитирай Първоначално написано от fanton1 Виж мнението
А някога питал ли си се какво щеше да стане ако не можеха хората да обичат, да се влюбват, а хората правеха секс само за да се размножат? Интересно ми е да чуя/прочета твойте мисли и расъждения оносно това. Имам спомен, че си питал за любовта и много хора са ти отговаряли така че се замисли над това което те питах и ми отговори.
Щеше да се разпада бързо семейството. Ако става въпрос за всякакъв вид обич, любов, хората нямаше с какво да сравнят доброто, за да различат злото. В момента дори обичта ни към себе си, която стои в основата на всичко, е предпоставка за оцеляването ни.

По някакъв начин в съзнанието ни чувствата са нужни, за да се учим. Поне в начални етапи. Дали щеше да се научим да живеем без да знаем усещането им? Все едно да не чувстваш болка. Ще предприемеш ли лечение? Как ще разбереш каквото ти е?

Според мен, хората поучили се от чувствата, вече предстои да успяват да ги контролират, за да прескочат развитието си.

Защото вече трябва да е ясно, че както омразата, така и любовта не съответстват на разума, на реалността.

По темата. Обичал съм, колкото със щастие, толкова и с болка.