- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Млечен фенклуб
Добре дошли в пресцентъра на клуба на феновете на млечни продукти! Реших, че това е перфектния раздел, защото тук можем да изразим любовта си към сиренето и кашкавала! Нека всеки сподели своите предпочитания и станем едно голямо млечно семейство! Когато се съберем по-голям отряд, може и да организираме обир на мандра!
Прясно или кисело мляко обичате повече? Имате ли предпочитана марка или си набавяте от едноличен търговец, домашно производство? Как предпочитате да консумирате киселото мляко? А прясното? Добавяте ли конфитюр, ядки, плодове, бисквити, корнфлейкс?
Кой е любимият ви вид сирене? Кои видове сте опитвали? Предпочитана марка? В комбинация с какво ядете сиренето?
Предпочитана марка кашкавал?
Колко често консумирате млечни продукти и какви? Мислите ли, че са полезни или сте на мнение, че прекомерната употреба е вредна? Кои са най-странните комбинации от млечен продукт с друга храна сте опитвали? А коя е любимата ви комбинация? Приготвяли ли сте някога млечен продукт в домашни условия?
Продуктите от млякото на крава, коза, овца или бивол предпочитате?
Опишете чувството, когато консумирате любимия си млечен продукт.
много неща ям със сирене, а прясно мляко пия кат смок по 1-2 литра на ден
Кисело мляко. На Ситово.
Чисто или с овесени ядки е най-добре.
Кашкавал пак на Ситово.
Чувството - мммм.
Аз си мисля, че мога да не ям месо, но не мога да не ям сирене, кашкавал и мляко!Краве дирене на Карабунар мога да си ям ей така на бучки без нищо. Иначе понякога си припомням детството с филии с лютеница и сирене. ^_^ Крема сирене също си мажа на препечени филийки, обичам и да си го панирам.
Понякога се глезя с моцарела и домати, а по банкети бодвам и синьо сирене с грозде или ананас. Кашкавала на филийка, пържен, паниран, дай ми го и няма да остане!
Прясно мляко си купуваме от домашен производител, ползвам го за шейкове и фрапета, а на закуска го ям с корнфлейкс. Кисело мляко на Верея, 4,5%. По една кофичка на ден, мога и чиста, но предпочитам с плодове или какаво. Яла съм домашно биволско, козе също, но ми миришат отвратително и не мога да ги ям. Иначе вкуса е коренно различен от купешкого, усещаш, че ядеш нещо истинско.
Не обичам много много млечните продукти но но ям кисело мляко но само домашно
Ям животински продукти освен яйцаалергична съм
минке, нали беше много примерна, пишеше в модераторската тема да се оплакваш, а в същото време си рекламираш новия форум тука
А кой е най-щастливият ви момент, в който сте яли сирене или кашкавал? Млякото с мента или чисто?
Имало ли е случаи, в които млечните продукти са ви спасявали живота?
Ние като ни донесат мляко от село, го правим на кисело мляко, и само домашно си ядем![]()
Шопска салата или вскякъв друг вид салата със бяло сирене ( нямам предпочитание към марка ) стига да не се разсмърди, че направо е ужас. Кашкавал рядко, гледам да не прекалявам с него ( все пак се води мазна бомба). Иначе обичам паниран кашкавал, но се въздържам, защото е мастна бомба.