- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Не мога да си намеря работа
Еми до сега съм работил на три места-в голяма верига за бързо хранене доста време, после в сервиз за компютри и накрая в ресторант/може би най-известния в България/ и общо взето на първото и последното място си беше голям гърч-правиш 1000 неща освен твоите задължения и почиваш 2-3 дни в месеца и накрая 600лв МАХ/-100 за път и храна на работа и -300 за университет/ то навсякъде, където съм работил заплащането е на час, освен сервиза, където бях на стаж и взимах под 200лв като давах 100лв за път и храна и общо взето сега пак ме викат в тоя ресторант и сигурно ще се съглася, защото нямам пари никви, имам много роднини в Англия и Германия, но нямам смелост да замина имам чувството, че няма да се оправя там пък и там не признават дипломи и нищо, за кво съм учил да работя няква хамалска работа ли? Пък и във Варна освен в ресторант или бензиностанция или нещо подобно хамалско другъде не ме взимат-ходил съм на няколко места лично, но казват ще ти се обадим и това е и не ми се обаждат естествено!??
В сервиза бях на стаж и накрая ми казаха, съжеляваме но не идвай повече на работа трябва ни човек с повече опит и един колега ми вика там и без това ще взимайш 400лв най много и че не си заслужавало, но поне там ми беше нещо което ми доставя удоволствие, а не да чситя риба например в няква кухня и целия да съм умирисан на лайна
Заеби ресторантите - както ти казах те не водят до никъде! Жалко че в сервиза за компютри не ти е потръгнало.
Изобщо не се страхувай, особено ако имаш и роднини там, които да те подкрепят в началото!
Не ги признават, освен ако не си лекар/медицинска сестра или някакъв ценен инженер с опит! Психически се приготви, че ще работиш "хамалска работа", само че за същото там ще взимаш 5 пъти повече, отколкото тук!