з съм на 18, тя е на 16. Разделихме се по нейно желание след едногодишна връзка, като тя каза, че иска да си почине и че в последно време много неща са й се насъбрали, постоянно мислела за лошите моменти от връзката ни, това й пречело на отношенията с други хора, на училище и като цяло другите сфери от живота. Аз съм първият и приятел и тя ме обича, както и аз. Разбрахме се, че ще си дадем пауза за един месец, като си направихме уговорка да излезем след 1 месец, да споделим как сме се чувствали през този месец и да решим дали заедно ще е по-добре или отделно. Случайно се случи, че точно този месец е много натоварен и за мен и за нея. Решението й е доста експлозивно и необмислено - според мен заради огромното количество ангажименти наближаващи в следващите няколко седмици. Искаше да се разделим за постоянно, като плачеше докато говорихме. Аз й казах, че за мен това е адски долно да се разделим и след 1 месец да се събираме и че е вероятно да не искам да се съберем(което не е така, просто исках да й видя реакцията). Тя се натъжи доста повече, личеше си, че иска да сме заедно като й мине всичко, но все пак каза - този месец ще покаже, може много ти да ми липсваш, може аз въобще да не ти липсвам, можем само да гадаем.
Според мен просто избухна, защото имахме планове да ходим на хижа на рожден ден на един мой приятел, тя пита майка си, каза, че много иска да отидем, на предния ден я видях пред училището й. Стана фал, че тя си помисли, че ще я подмина и че в последния момент се връщам при нея. Като късахме ме питаше - Вчера наистина ли щеше да ме подминеш? Доста експлозивно и необмислено решение според мен. Повечето ми приятели ми казват, че 1 месец е МНОГО време и че аз не мога да се измъчвам и да бъда в невидение толкова време. Някои ми предлагат на 8-ми да й занеса цвете пред тях и да я попитам дали окончателно е решила дали се разделяме завинаги, защото това ме измъчва. Има вероятност да каже, че не е готова да отговори обаче-...
Като късахме я питах това за постоянно ли е или ще се съберем - тя каза, че е мислила да е за постоянно, но не знае(това го казва като реве до мен в колата) - тук показва май, че иска да се разделим завинаги, но няма силата да го каже, защото още ме обича и иска 1 месец без мен да свикне.
На предложението да намалим паузата на седмица, две или дори три - отказа категорично, което също ми дава доводи, че иска да е късане и след 1 месец ще ме е позабравила и по-лесно ще каже - няма да се събираме, без да мога да й повлияя така, както мога сега.
Искам коментар на ситуацията и отговор на 2 въпроса предвид факта, че не иска да се виждаме:
1. Какво да правя за 8-ми март?
2. Разделяли сме се преди за 1 седмица и след това нещата се пооправиха. Мислите ли, че тя се е сетила, че това е помогнало да стегне връзката и решава сега да се разделим за време, да си починем и пак да се съберем ИЛИ тя е малка, неопитна, аз съм първият й приятел и няма смелост да ме скъса ВЕДНАГА, затова иска първо да си починем, а после след 1 месец ще ми каже - няма смисъл да се събираме.
С две думи: Паузата я използва като лек за връзката или защото не може да ме скъса веднага и иска постепенно да стане?