Според мен тя е много объркана в момента. В такава възраст е че хормоните я бият и ако някой (родители,приятели или ти) я задушава и много и "пили" на главата е нормално да потърси някъв отдушник или да има нужда да опита с нещо ново. За мен мен се опитва да избяга от нещо (от притискане,задушаване) или се страхува да не си омръзнете и се опитва да заздрави връзката ви. Не знам каква точно е причината ти трябва да знаеш, ако нищо от казаното все пак не е така значи че нея тотално я тресе пубертета. Въпреки всичко смятам че сте зрели хора не сте в детската градина, а зрелите хора говорят когато има проблем. За мен нейното държание е не особено адекватно и ако не ти е съобщила причината за решението си значи я премълчава умишлено защото няма смелост да ти каже. Съветвам те да изчакаш малко да и се укротят хормоните и ако прецениш че може да поговорите откровено за проблемите си добре, но в противен случаи просто ще преливате от пусто в празно, защото връзка в която не могат да обсъждат проблеми честно и ясно е обречена. Успех.