Самоусъвършенстването е нож с две остриета не съм против него ,но тази дума като цяло е много строго фиксирана . Нека я разтълкуваме "сам" и ''съвършенство" ,като цяло думичка е хубава и е добре човек да се старае към нея ,но първо трябва да си на ясно дали правиш нещо за себе си или за околните същото така колко силно искаш това да стане и последно не мисля че човек може да бъде съвършен живота действа по този начин добър си в нещо в друго не чак толкова ,а понякога си трагичен случай в друго, мисля че схващаш идеята ми . Истината е ,че всеки може да стане републикански шампион ,учен и тн.т стига да има амбицията ,която го тласка на там друго не му трябва , единственото правило е ,че си добър само някъде не на всякъде защото времето минава и годините летят , миналото не може да се върне ,бъдещето не може да се предвиди , за това се живее за мига ,но това не значи да скочиш от мост или да се напушиш с някаква гадна синтетика ,просто съвета ми е да се вземете в ръце и да не ви пука какво ще кажат другите за вас ,вие правите нещо защото на вас ви е приятно ,а не защото така трябва да бъде или така си мислят другите .