Аз дори нямам Facebook или Messenger инсталиран на моя Андроидски телефон, и въпреки това взех да получавам известия от фейса някак си през Chrome (m.facebook.com), при положение че той би трябвало да бъде изключен. Сигурно в даден момент съм позволил тва -
http://www.androidcentral.com/facebo...chrome-android
Некво е много оакано, тоя фейсбук се бута навсякъде и къде ли не. Дори не е собственост на Google, а те му правят удобно легълце в техния браузър! Айде аз нямам и 100 френда у фейса, и пак не му ща нотификациите. Не мога и да си представя какво се случва по телефоните на такива дето имат стотици и хиляди френдове.
Иначе и аз така реших наскоро да си взема Андроидски телефон (Lenovo някакво), че уж да ми държи повече на батерия в сравнение със старата Нокийка с Windows 8. Грънци. Има един куп настройки, а почти нищо не може да се контролира. В началото ми смучеше батерията заради някакъв малоумен Calendar. Накрая го закрепих та поне държи дълго време когато не го ползвам. Когато почна да правя нещо на него обаче превръща батерията в масло на слънце. Та затова сега се замислям пак за нещо на некадърниците от Microsoft, та поне да не се занимавам с "възможностите" на Андроид. Ама като знам десктоп версията на Windows 10 какъв е боклук...
Иначе доколкото разбирам, за по-пълен контрол над Андроид трябва да се root-не. Аз не съм го правил, па и не ми се занимава.