- Форум
 - По малко от всичко
 - Всичко тийн накуп
 - Работа и заплащането в Макдоналдс ?

Приятелка работи два месеца там миналото лято за по 500 на месец
Пантерке, я ми извади колко струват храните в Германия? Например хляба.
А защо цените на горивата са също по-евтини?
А защо ни излиза по-евтино да си купим нещо по интернет, заедно с разходите за път, а същото у нас да се продава с надценка на по-скъпо?
Или искаш да кажеш, че мин. заплата над 1100 евро е като нашата -390 лв? 190 евро
От тея 1100евро, като 5-600 са ти за наем или ипотека, щото там рядко хората получават наследство дори панелка, какво ти остава? 500 евро. Като сложиш разходите за транспорт в по-голям град, които не са ти 10 евро карта за всички линии на месец, ами са ти доста повече, пак се връщаш леко полеко към нашето дередже... Горивата може да са ти с някоя стотинка по-евтини, ама разстоянията са няколко ПЪТИ по-големи.
Изобщо... Що не си гледаме в нашата паница, вместо да броим залъка на "запада" и да псуваме на масата?
Защото в нашата паница има нещо много гнило и нередно, за поправяне.
Интересно ми е да те видим я софия с минималната заплата под наем та и трансопорт да ползваш хаха. Сега ще кажеш, че в София нема минимална запата, макар че има. Ами и в Германия минималната не е нищо, но каквото и да си говорим, не може да се сравняваме. Имам познати там на ниски длъжности, които взимат над 1500 евро, тринайстата заплата е задължителна и просто живеят напълно другоятче.
Много е тъжно да се биеш в гърдите като бай ганьо и да не виждаш кочинката си.
А нима от ЕС не сме най-зле? Единствените като нас на този континент са... Молдова и Албания. Макар че и те нямат такава изциганизация като при нас.
Не, не се оплакваме, но поне не замазваме истината.
Аз не знам какъв процент от българските простосмъртни отиват да харчат 20-30 лв само за плодове и зеленчуци. Отново ще засегна темата, че преди известно време тиквите сме ги използвали за храна на прасетата, а днес са деликатес.
Не искам да изваждам статистически данни за производството на български зеленчуци и плодове, защото картинката е повече от потресаваща.
Не знам как реши, че цените на средно европейските страни са по-високи, когато на нас ни излиза по-евтино да им купуваме същите стоки и да ги продаваме тук. Затова пазарът ни изцяло претъпкан храна от всякъде, но не и наша. И тази анархия си продължава, докато и последния български фермер не умре.
Не е лъжа, че от европейските субсидии България получава най-нисък процент.
Не е лъжа, че европейските субсидии се разрпеделят между няколко олигарха, главно в един сектор..
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-02-2016 на 20:10
Вместо да дрънкате празни приказки за Изтока и Запада, отговорете на един много прост въпрос:
Като на запад се живее толкова зле, защо основният поток от хора върви натам, а не обратно? А?
Това е лъжа, мила или ти самата си в заблуждение!
http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/tab...00155&plugin=1
Кой знае повече, мила - ти или Евростат!? Извади си главата от там където е и подишай малко чист въздух
!
По доходи сме най зле от целия ЕС! Факт! Само Албания е по-зле, но тя не е в ЕС.
Това е така, защото и евросубсидиите за България са най-ниски. Гръцкият фермер взима много повече евра от българския, за същите земеделски култури и засяти декари.
Пича пита за Макдоналдс вие го обърнахте на теория на конспирацията![]()
Що като има толкова българи в Германия не се връщате у нас?! Като няма разлика?
Защо ходите да берете ягоди в Англия, а не у нас?!
Не било идеално. Пантеру, кой ти говори за идеален живот, бе? Нищо перфектно няма.
Израза ''кога ще стигнем Запада'' е с основание. Тъй като днес не притежаваме и грам от технологичните изобретения и уредеността в развитите държави. Разбира се е важно и в кой смисъл ще го хвърлиш израза. Защото ние, българите, не бива да копираме всичко, що се прави на Запад. Ние имаме друг манталитет, нуждаем се и от друг вид система. Има и много други причини, които пречат на развитието ни по техния модел.
Обаче, пантерке. Ти ходила ли си скоро в някое българско село или по-малък град, да видиш в какво състояние на апокалипсис живеят малкото останали хора, преди да му говориш ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ как в Чехия имали БЕЗКРАЙНО СКЪПИ РАЗХОДИ и едва ли не се доближавали до нас. Чехия, Унгария, въй, въй. Пък всички сме на ясно, че не всичко опира до заплащане.
Било много затегнато, германците се късали от работа, били под наблюдение дрън, дрън, дрън. Ма ви напълниха с беженци.
Ако бяха успели ТАМ, няма как ТУКА да взимат същата заплата като тая която могат да взимат ТАМ! Тука се връщат само тия които са се провалили ТАМ!
То и тука можеш да пазаруваш така! ГоУем икономист сА извъди с паритИ на тати!
http://vbox7.com/play:8d410204
"Кажи бабо за ЕВРОСТАТА?" Ти си по-голяма и знаеш повече от евростат
!
Миличка, недей, че се оплете! Я виж какво казва ЕВРОСТАТ за PPP!
http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/tab...00120&plugin=1
Според ЕВРОСТАТ, заплатите в Чехия са двойно по-големи от нашите, но цените им са само с около 50% по-високи от нашите! Кой може да купува повече?! А във Франция цените са около 2 пъти по-високи от нашите, но заплатите са им 5 пъти по-високи от нашите! Пак те питам - кой купува повече и къде?!
Икономика ли учиш миличка? Много лошо се справяш, най-добре се откажи, не ти се отдава!
1) Не третирам излезлите да учат учат, а всички останали, които живят там.. Въпросът е защо не искат да се върнат? Отговорът е ясен. Някои имат носталгия, но въпреки това отказват. Други със силна носталгия се връщат и след години съжаляват. Студентите пък се връщате, само за да си припомнте, че тук е корупция и след някой друг не успешен опит отново заминавате.
Значи, аз не знам как може да се учи в чужбина и да се живее у нас.
Значи учим в чужбина, правим дица у нас, те учат в чужбина, правят дица у нас. Ок.
За храните в Чехия не знам, но явно си държат на политиката и не позволяват да ги заливат с чужди боклуци. Защото, ако цените им бяха толкова скъпи хората щяха да пълнят вносни евтин внос.
Чехия не е целия Запад.
Така. Аз пък като дървен социолог исках да кажа, че ако положението в Германия е бежово с леки черни петънца, то тук е Черно, без бели петънца. Като една последна покрайнина , едно и също вече пиша отдавна, ни е отредено да изгнием, първи изгаряме. Ние не сме само последна покрайнина, ние сме разлом, междинна територия на ЕС и САЩ, Турция, Русия и сме напълно зависими, а народът ни тотално е поробен.
Германия като най-силно икономически се взима за пример.
А ние и с Чехия не може да се сравняваме.
Ха. Белите петънца са само за избранници.
Ммм, да, не сме във война или на нивото на някое племе с чума, все пак сме в Европа. Но на там вървим.
Отричаш ли достоверността на данните от ЕВРОСТАТ?
Смяташ ли, че твоята информация е по-достоверна и по-пълна от тази в ЕВРОСТАТ?
Това те питам! Не ми дрънкай за 5 сайта в които пазаруваш с парите на тате! И аз мога да ти извадя сайтове с Ролекси и Ферарита и да ти говоря колко е скъпо там
!
Това няма да промени фактическата истина за нещата! Заравяй си главата в пясъка колкото си искаш
!
П.С. Това ми напомня да подам сигнал за избягал женски щраус от Пражкия Зоопарк![]()
![]()
!
![]()
да съберем пари и да пратим грозния М*** на запад за известно време
например на гости на пинкуууу
С колко евро живееш на седмица или месец там (със и без наема)? В цифри!
Дай линк бе маце - как да знам че тия сайтове не са само в главата ти?! Друг е въпросът доколко тези сайтове са по-достоверни от ЕВРОСТАТа
. Аз подкпепих твърденията си с линкове и таблици, които не са никаква тайна! Твоите източници и достоверността им са тайна - ама защо така бе мила
!?
Това че ти така подбираш данни и източници, не значи че всички го правят, ако ще и 3 наум да имаш!
Я пак да те питам конкретно - ти отричаш ли достоверността на данните в ЕВРОСТАТ? Да или Не?
Тове ще е някаква теория на конспирацията, за която никой не знае още!
Значи твърдиш, че на запад храните са скъпи, а здравеопазването и осигуровките са евтини, в сравнение с тука по PPP?! Смях
!
Абе кажи колко ти струваше храната на месец бе моме? За наема разбрахме че е евтин (като за Западна Европа, това си е без пари направо)!
Какви са стойностите за които говориш? Каза само 100 евро за общежитие, което е евтино като за Западна Европа!
Това се опитваш да го правиш ти, при това неуспешно! ("Храната на запад била скъпа, а осигуровките и здравеопазването - евтини
!!!")
Ако беше учила статистика (а ти явно не си), щеше да знаеш защо се прави това и че е стандартна практика, без значение за обработка на какви данни става въпрос!
Абе спрете бе. Задълбавате в тъпа тема.
Да на ЗАПАД като цяло има по-скъпи разходи, но има и по-евтини продкукти, обаче заплатите им са в пъти над.
Ясно и точно казано! Що не вземеш да спреш, след като и сама признаваш, че нищо не знаеш
!
В твоята Чехия е доста по-евтино от Западна Европа! Чехия е пост-комунистическа страна, която просто е малко по-добре от нас!
Това сега ли си го измисли? Дай линк и образовай малко простия!
Не говори постоянно за себе си мила, нарцистично е, особено във второ лице!
Не думай! А с какво имат общо, като точно за това говорим?! Твоите субективни впечатления са по-достоверни от ЕВРОСТАТ?! Да добре
!
И колко е това в цифри? Питам за трети път - нещо срам ли те е колко ти е излизала храната на месец???
пантерата не може да го сметне, нито да си го представи!
Изобщо не се хващайте да работиш това заплащането е малко и не си заслужава