Здравейте, съфорумници! На 15 години съм, спортувам активно, тренирам футбол, по час и половина, понякога и два всеки ден. От 2-3 дни усещам странни туптения на сърцето. По-рано днес се поразрових в интернет, това, което съвпадаше с моя проблем се нарича екстрасистола. В случая в състояние на покой усещам как изведнъж сърцето ми изтуптява много силно, при което усещам вибрациите с гърдите си, дори до началото на врата. Та при тази екстрасистола се извършвало преждевременно съкращаване на миокарда (сърдечния мускул) и се нарушава естествения ритъм. Тези явления наброяват 2-3 в минутка. Признавам си, че не се храня здравословно, често ям тестена храна, наблягам на сладкото и пия кока-кола. Миналата седмица няколко дни подред пих кафе сутрин и следобяд, проблема е, че никога не съм пил до сега кафе толкова често, може би е от това, слушал съм, че кофеина се отразява на сърдечната дейност. И сега имам няколко въпроса към вас. Може ли това да се окаже сериозен проблем, че да се стига до посещение при кардиолог? Проблема временен ли е или ще ме тормози с месеци напред? Какви храни трябва да приемам за нормалната функция на сърцето, без да го тормозят? Благодаря ви предварително!