На 16 години съм и съм висок 178см и тежа 64 кг. Имам чувството, че съм спрял физическото си развитие. Сега един приятел, който до преди година бе с много по-дребен и по-слаб от мен сега е с 10 кг и 3-4 глави над мен. А един друг приятел, който беше два пъти по-нисък и по-слаб от мен, вече е с една глава над мене също и на килограми. Въпросите са ми следни: Има ли възможност да ускоря по някакъв начин физическото си развитие? Чел съм неща за анаболи и протеини, но си нямам никаква идея как се приемат, безвредни ли са и т.н. Друго, което ми е минавало през очите са определени храни, казват че помагало. Ям си нормално и тренирам отвреме-навреме, но действа ли и има ли смисъл да се занимавам? Защото други пък, казват че всичко е до гени и на развитието не може да се повлияе по никакъв начин. Надявам се, че ще ми дадете някакви насоки и препоръки, за да натрупам поне малко мускулна маса и да кача 2-3 см. за няколко месеца. Това е всичко, което искам. Просто усещам как започвам да се комплексирам от себе си, особено когато забелязвам, че и други мой приятели, които са били по-слаби и ниски от мен започват да ме задминават и в двете отношения. Благодаря предварително.