.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Тема: Лято иде

Hybrid View

Мега фен Аватара на Rakshy
    правило номер 43 - това, че е лекар не значи, че не е тъп. Медицината изпитва способността ти да помниш неща, а не развива интелекта ти. Можеш да си тъп на галош и да си джипи. Или пък това, че е хирург, не значи че има познания по exercise science например. Зъболекаря ми например ми лафеше как съм щял да се изсипя правейки тяга със 100...

Да не говорим, че има редици методи и диети, при които почти нямаш въглехидрати. Хич не се хващай за тях. Тялото спокойно може да преживява на протеин и мазнини. То даже това е основната идея. Просто въглехидратите са изключително лесен източник на енергия и затова ги търсим.
    А това за мозъка, как според теб са преживявали морските хищници например, или пък хората в Сибир, или място, на което няма рафинирана захар, няма плодове и т.н.?

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    А това за мозъка, как според теб са преживявали морските хищници например, или пък хората в Сибир, или място, на което няма рафинирана захар, няма плодове и т.н.?
    Морските хищници не са хора и метаболизмът им е доста по-различен. Те даже не са биологично близо до homo sapiens, за да ги сравняваме. Въглехидратите не са само "захар" - има и такива от животински произход. Знаеш ли колко витамини и въглехидрати има в черния дроб на бяла мечка или тюлен? Хората живеещи по такива места, преживяват, защото ядат животни, чиито метаболизъм им позволява да синтезират тези хранителни вещества !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си