Как да накарам родителите ми да приемат факта, че пуша трева?
Здравейте!
Аз съм момче на 17 години. Живея в малък град, в който всичко се разбира рано или късно, защото всички се познават. От близо година употребявам канабис. Моите родители много пъти са ме хващали поради ред причини - виждали са ме с червени очи, братовчедка ми ме беше изпортила, някой отива и им казва и т.н.
Те ме заплашват с тестове и то не какви да е - кръвни тестове. Проблема е, че при тях няма "тън-мън." Те са много добри родители, аз обаче съм единствено дете (инвитро.) Това е причината да бъдат твърде бдителни и да се притесняват за всичко което се случва с мен.
Нямам оценка по-ниска от 5, спортувам постоянно, никога не им отказвам да им помагам в работата, вкъщи или за каквото и да било. Опитвам се да им споделям всичко, зашото са добри хора, които могат да ми помогнат за много неща.
Та мисълта ми е, че те са прекрасни родители, много ги обичам, опитвам се да не ги ядосвам и се опитвам всичко да бъде наред и да правя това, което се изисква от мен, като тяхно дете. Единственото, което искам е да проявят разбиране към мен и решението ми да пуша трева.
Колко пъти го правя? Обикновено по 2-3 пъти в седмицата.
С кого? - Правя го с приятели и то не, за да се "впиша."
Защо го правя? - Това е моят начин на почивка. Аз не харесвам алкохола и цигарите, не пия, не пуша. Не смятам, че го правя толкова често и не съм накакъв "наркоман". Да, може би тревата да не е напълно безвредна, но със сигурност е по безвредна от алкохола и цигарите според мен.
Проблема ми е че те ме мислят за човек, които се "друса" с тази субстанция и имат грешно разбиране за нея. Искам те да разберат, че както има хора, които пушат цигари и пият алкохол, така аз пуша трева. Да разберат, че това е нещо което го правя с приятели от време на време и не изпитвам нужда от него, просто ми харесва да го правя. За мен е много по-готино да пуша с приятели и да си пуснем филм, да се забавляваме с нещо, вместо да вися по дискотеките и да се наливам с алкохол, или пък да пуша по половин кутия цигари на ден както повечето ми връстници. Искам те да бъдат наясно, че не очаквам някаква подкрепа или каквото и да било от тях за да го правя, а просто да приемат факта, че го правя и да не се притесняват за мен, защото го приемат много навътре... Може би защото съм единственото им дете и ги е страх да не ми се случи нещо и си мислят, че ставам неадекватен, когато го правя и т.н. - нещата които повечето родители си мислят за това растение...
Моля Ви да ме посъветвате как да говоря с тях и какво да им кажа, за да ме разберат... Моля хората с мнения против марихуаната и които мислят да говорят вулгарно да си задържат мненията за себе си. Благодаря предварително.
Последно редактирано от Pothead420 : 03-20-2016 на 12:24