- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 35
Рънъp, ако всички, които са на твоето мнение просто излязат и гласуват за тоя, който ги кефи, без да се съобразяват със социологически прогнози и кой имал най-голям шанс, според мен има голяма вероятност да се спрат на един и същ човек и да го направят президент.
Най-голяма партия в момента я избират 1 млн. души. Следващите 2 по 500 000....
направо е смехотворно, че 2млн. души правят кочина за другите 5.
Ако искаш космос, имаше някаква от езоТВ, дето комуникира с извънземни. Може направо тук да ти го докара и да не ти трябва капсула.
Иначе със сигурност има някаква уловка с онова празно квадратче, подозирах го, а сега като виждам, че и бащата на нацията така казва, съм сигурна!
А нали знаете, че го има и онзи момент, в който въобще можеш да не гласуваш и това по никакъв начин няма да ти докара глоба, или да навреди на правата ти като гражданин.
I'm too weird to live, but much too rare to die.
Как може да не гласувате? Има ли основателна причина да не упражнявате демократичните си права? Избира се човекът, който ще ни представлява за следващите 5 години.
20 години деморализация тва правят.Има ли основателна причина да не упражнявате демократичните си права?
Наистина не ви разбирам. Гледайки листата, си мисля как това трабва да е най-големия фарс, който се е случвал досега. За кого по-точно трябва да се гласува? Кво толкова? Кажете си. Защо трябва да подкрепяш някой, който не харесваш и не искаш на власт о.о
Честно казано съм много по-заинтригувана от изборите в америка.
Незаконно е точно днес да ти давам предложения публично тук, ама лично ще ти пратя, пък ти сама си прецени.
В случаите, в които не подкрепяш никого, се спираш на този, когото смяташ за най-добрия избор. Гледаш какво предлага всеки един кандидат и си правиш сметката. Друг е въпросът дали ще си изпълни обещанията, но поне ти си направила това, което зависи от теб и си гласувала както смяташ за най-правилно, не е ли така?
Може да си много по-заинтригувана от изборите в Америка, защото световните и българските медии също са много по-заинтригувани от тях. Именно това е проблемът в тази държава - на младите не им пука, на възрастните им пука, но са обезкуражени от всички глупости досега.
Iphigenia, кажи на сестра си, че има ЛС.
ами виж кво, аз винаги гласувам ама повечетто пъти просто да ми се отчете гласа
защо трябва да се задължавам да гласувам за някой който не ми харесва и е смешен и неправилен
защо да потъпквам принципите си, ти какво искаш да ми кажеш, че ако наще ми сготвят вечеря от 3 ястия които са 3 вида лайна аз съм длъжен да ги ям ли? ми не, като не ми харесват просто няма да ги ям. Другия вариант е да си сготвя сам и да си го ям, ама малко късно и трудно и безмислено да съм независим кандидат за президент или премиер..
Аха. И къде видя за глоба или невъзможност да гласуваш по-нататък? Нещо различно от това, което аз казах? Ако не гласуваш на избори два пъти последователно, следващият път те няма в списъка. Обаче отиваш, казваш, че искаш, и те вписват отново. Да не говорим, че това уж задължително гласуване не важи за хора над 70 години. Демек никой не може да те задължи за нищо. Иначе и аз винаги съм била на мнение, че трябва да се гласува, за да не мрънкаш после кой го е избрал тоя, що не беше оня, и тн. Обаче тая година адекватни избори не виждам.
аз в такива случаи гласувам наказателно, примерно за митьо пищова
правил съм го и на предните и по-предните избори (не президентските)
(вярно е че както аз така и масата хора не се интересуват подробно от кандидатите, защото трябва персонално да търсиш в интернет информация. Това е така защото няма медийна кампания, по-обстойна. Аз примерно съвсем сериозно казвам че тоя месец гледах по ТВ съвсем случайно агитацията само и единствено на митьо пищова, просто нея въртяха или момента в който е бил включен тв-то е съвпаднал, на цецка да съм мернал един път. А на Пищова и Марешки даже гледах и интервюто в колата с оная журналистка)
Последно редактирано от LoadRunner : 11-06-2016 на 10:22