- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- християни dangerous
интересно ми е защо ако някой каже аллах е велик ще го сметнат за терорист а ако каже исус е велик няма да е терорист
даже е доказано че християните са най-опасните хора
Защото християните нямат навика да се взривяват по летища.
Защото християнството не учи на война. За разлика от нисшия по дух и морал Мохамед, който е бил завоевател, а отделно от това, през свободното си време е разказвал на хората приказки.
Всъщност джихад в корана има съвсем друго значение..
Свещеба война е. Но с неверника вътре в теб.
А и не забравяй кръстоносните походи![]()
религията е оправдание за убийствата които някой извършва
и в исляма и в християнството бог значи доброта и любов
и всеки който е добър и обича ближния си вярва в един и същ бог без значение дали го нарича Исус или Алах
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
аз за православни талибани не съм чувал още
Попаднах на едно доста добро клипче в утубата, което сравнява от една страна битките, проведени от мюсюлманските халифати, докато са водели свещена война в душите си (странно обаче как тази вътрешна борба се е изразявала в мощни завоевания на цяла мала Азия, Анатолия, северна Африка, Испания, Балканите и т.н.), а от друга - битките, които кръстоносците са водили с мюсюлманите през всичките кръстоносни походи.
https://www.youtube.com/watch?v=c7y2LRcf4kc
Защото в християнството не е оправдано в убиеш,а в исляма е,защото християнството учи на мир,любов,доброта,скромнос ,милосърдие-не казвам,че исляма не учи на това,но там жестоки неща са оправдани с името на Бог,докато в християнството не е така,даже обратоно-Господ наказва такива грехове- не ги опрещава.
Ислямистите се прикриват с това,че им е позволено да убиват в името на добротата и Господ,но всъщтност за каква доброта говорим,когато става въпрос за убийства?
П.П.-Досега не съм чула за случай в историята когато някой е казал „Исус е велик“ и е убил хиляди невинни...ако глеша,моля поправете ме![]()