Пиша този коментар без да съм чел който и да е от предишните. С това най - вероятно ще влезеш като оценка, но ако не стане, с матурата си ясен. За математиките, ако искаш пиши на лично да ти пратя и трите части да видиш какво се учи със се изпитите, взимат се елементарно, даже хората, които като чуят математика си представят кренвирш, ги взимат до 3 курс най - късно. Стереометрия се учи малко.
Така, сега за тия митове и легенди, които и мен ме плашеха далечната 2012та. Първо, колкото по - горен курс ставаш, толкова по - лесно се "дават" изпитите. Имам колеги с по над 15 невзети изпита, от които никой от 4ти курс почти. Рекордьорът ни е с 27. Аз съм взел всичко. И не съм само аз. Това трябва да ти говори, че има хора, които (както някои мои колеги) си скъсват гъза от учене и изкарват 5 и 6 на всичко, има такива като мен, които с умерено четене и минималното възможно зор изкарваме 4ки и 5ци, има такива, дето четат, ама нищо не разбират, но все пак избутват тройките и влачат по едни дежурни 3 до 5 изпита и има и такива, които ако една седмица не дойдат до ТУ, ще трябва някой после да ги заведе да не се затрият по пътя, които поставят рекорди като горепосочения. Имал съм точно един изпит, за който твърдя, че несправедливо са ме късали ("щото съм бил написал ПРЕКАЛЕНО МНОГО"), който после си изкарах с половин страничка глуопсти, с тройка (да е жив и здрав професор дедо Сашо, да се пенсионира по - скоро та да прави това, в което е най - добър, да седи и да пърди пред телевизора). За всичко друго, за което съм бил скъсан, е било неща, за които не съм чел наистина. Да не говорим, че ако изкараш 2ка на някой изпит, в повечето случаи те мъчат до втората поправка, след което на 2 3 верни изречения ти пишат 3, че даже имахме един предмет, дето са ги лопатирали на петия път всички с тройки на абсолютно бели листи с имената отгоре. Тая математика, дето толкова много те плаши при теб в КСИ може да влезе повече в употреба, отколкото при мен, но не е нещо чудовищно. Чувал съм за 1 2ма доценти, дето пишели 2ки докато не си купиш учебника им, ама ако опреш до там, учебник над 20 лева в ТУ не съм срещал дотук, ако е толкова зора, даваш една десетачка и на изпита се радваш. Така че споко, ако това те влече, записвай смело и ако полагаш поне някакви нормални усилия, ще се оправиш.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."