Математиката в ТУ е лесна. Малко са преподавателите, които изискват и те късат на мат 1, 2, 3. КСИ сме облагодетелствани в някаква степен, понеже не ни мъчат като другите факултети, а и не ни се падат много гадни преподаватели. Математиката е един от предметите, който се взима НАЙ-ЛЕСНО в този университет и преписването е масово. Както казаха колегите 15 от 60 точки на изпита ти осигурява взимането. А в повечето случаи това изисква да научиш 2 от най-лесните задачи и си готова.
Една от математиките изглеждаше кофти и очаквахме малко хора да си вземат изпита, понеже нямаше такива 2 супер лесни задачи, за да минеш. А стана точно обратното - от 100 човека поток, само 5-6 бяха на поправка. Почти всички преписваха...
Да не казвам, че отделно в кабинетите на преподавателите хората, на които не им стигаше малко за 15 точки(3ка), бяха препитвани, за да изкарат.
Не искам да обиждам автора, но този увеличен коефициент за матура по мат на 3, вече изравнен с изпита, прави чудеса.
Значи казваш, че имаш 5 от предварителния, но матурата е много лесна и ще изкараш много повече.
Това е парадокс малко, знам целта на ТУ с вдигането на коефициентите, но така не става ли неравенство между изпит и матура, като принципно изпитът трябва да е водещият. До преди 2 години като влизах аз си беше 2,8, горе-долу приличен коефициент. Ако трябва да се сравнява трудността за влизане, тая година след промените във ФМИ, Мат 1 във ФМИ е 1:1 с матурата, която след вдигнатия коефициент в ТУ е равносилна на изпита. До преди поне се знаеше, че в ТУ изпитът е на добро ниво, а този във ФМИ е малко по-труден. Докато сега сравнението е като Maт 1 vs Мат 2 във ФМИ.
Надявам се да не съм засегнал някого.