Здравейте, отдавна посещавам този сайт, но до сега не бях писала, защото се срамувах. От няколко години имам проблеми с родителите си и не знам как да ги разреша, затова ви моля за съвет.. Историята ми е следната: аз съм момиче, на 16 съм, живея в малко село в района на град Петрич с двамата си родители, обикновено средностатистическо семейство. По принцип винаги сме се разбирали но през последните 2-3 години възникнаха някои проблеми. Те се държат ужасно и не мога да говоря с тях за нищо, всеки път когато седна при тях да си говорим те започват да викат по мен, че преча или не ги интересува, че ги побърквам с глупости. А аз просто искам да споделя с тях нещо, което ми се е сторило интересно или важно, или имам някакъв проблем който на 16 изглежда огромен. Но те просто не ме чуват... Забраниха ми да излизам с приятели и ги обиждат всичките по цпял ден си седя сама вкъщи не ми позволяват дори да ги каня у нас. Не ми позволяват да излизам с момчета, камо ли да си имам гадже, мислят ме за долна к*рва и това ме наранява всъщност... Често ям пердах заплашват ме с "искаш ли да те фрасна с тая тесла" и хвърлят дърва по мен. Записах се за един конкурс за гримьори и страшно много искам да отида, но не ми позволяват, защото в момента най - важно за мен било училището, а и съм нямала шансове от мен нищо нямало да стане. Вечно ми натякват, че съм безполезна въпреки че се опитвам да помагам с каквото мога. Казват ми, че без мен биха били по- спокойни и по-щастливи и често си мисля да ги отърва от мен,но...както и да е... Ще се радвам на всякакви съвети, благодаря ви предварително.