- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Вегетарианство
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
@Грозния по отговорите ти е ясно, че няма как да разбереш за кво ти говоря. няма и да се опитвам![]()
Последно редактирано от brokeninside13 : 05-27-2016 на 19:42
Дам, зеленчуци и плодове трябва да ядеш, както и всякакви ядки, зърнени култури, бобови и т.н. В youtube можеш да намериш безброооооййй 'what I eat in a day (vegetarian/vegan). Уникални неща има, има и български сайтове, ако се разтърсиш можеш да намериш много рецепти. Има една магия наречена 'хранителна мая', много полезна, с привкус на сирене (ще си правя скоро веган пармезан и нямам търпение)
За месото... никога не ми е било вкусно месото на мен, и все съм го избягвала... Не мога да ти помогна много тук, но според мен ако постепенно спреш свинско; телешко, след ивестно време спираш рибата, червеното месо, и след това и бялото месо няма да е проблем.
Сега ще ти кажа една рецепта, дето ми е последната зарибявка - кюфтенца, най-вкусните!!! Накисваш за 24 часа - чаша нахут, чаша леща и чаша елда. Като минат 24те часа, 2 моркова и една глава лук ги блендираш, същото правиш и с смесените нахут, елда, леща, омесваш всичко, слагаш подправки (аз слагам рас ел ханут, хранителна мая, сол, черен пипер.... абе квото ти дойде на ум може да сложиш) после си правиш кюфтенцата. Може и на фурна, може и пържени (с кокосово масло). АДСКОТО СТАВА. Кви бургери си направих....![]()
да, рязкото спиране на месото се е оказвало, поне понякога, проблем за месоядците, защото организмът на такъв човек е бил хранен цял живот с месо - съветът, който мога да ти дам в качеството си на човек с опит във веганството/вегетарианството, е да не се пресилваш в опита си да не консумираш месо, яйца и риба, и въобще животински продукти, най-добре е спирането на приема да става постепенно с леко/непресилено удължаване на периодите на въздържание с всеки следващ път, като имаш предвид, че и най-големи авторитети в тази област не са могли изобщо да не хапнат поне малко месо от време на време, например пол брег е приемал по малко количество риба през период от около пет години, при все че е бил един от най-съвършените вегани/вегетарианци живели на тази планета
Пичове, що не напуснете темата, като се хващате за главите?????? Всеки си има право на избор, и кво ви бърка вас ако не искаме да ядем месо, нали ще има повече за вас и ще сте щастливи. Ебаси хейтърите, ебаси нещото...
Направете си тема ♥ месце ♥ и си пишете там, никой няма да ви се бърка, вие кво се бъркате тук?!?!?!
Последно редактирано от brokeninside13 : 05-28-2016 на 13:19
http://xligon.com/ ето един пич, дето прави чудесии![]()