Миличка, не се притеснявай. Аз съм на твоята възраст. Не очаквай да ти дойде следващия месец. Обикновено е до година след започването на това течение - най-малко 6 месеца. При мен беше около 2 години даже (1г и 5 м). После една седмица преди да ми дойде такива болки в корема - все едно с мечове ме промушваха. И сега е ужасно нередовен ту през 20 дни, ту през 40. Откачам, защото съм готова във всеки един момент да изтърча в тоалетната. И обобщаващо : Бялото течение е абсолютно нормално (консултирала съм се с гинеколог). Може да продължи от 6м до 3 г преди първата менструация. И продължава след настъпването й. Преди да ти дойде може да усетиш болки в корема, увеличено количество на течението, лошо настроение. Сменяй си редовно бельото (по 2 пъти на ден) и се мий с вода ,,там'' (отново по 2 пъти на ден), използвай интимни мокри кърпички и ако е по-силно, слагай ежедневна превръзка. Гледай за промяна в цвета. Ако не е прозрачно, бяло или бледожълто, значи има проблем. Не се притеснявай да говориш с майка си за тези неща. Аз отидох на гинеколог след като ми почна това течение, защото беше толкова силно, че буквално през няколко часа сменях гащи. И толкова от мен. Всичко при теб е нормално.