Миналата седмица отидох на ортодонт, тъй като зъбите ми са много криви и последният ми постоянен зъб се е насочил в неправилна посока. Както и да е... ще се наложи да ми слагат брекети. Искам само да спомена, че аз исках да ми се оправят зъбите, а не родителите ми. Имам няколко въпроса:
1. След като ги поръчате на ортодонта да се изработят, след колко време ви ги слагат в устата? Ако има значение ще бъдат обикновени, метални, на горната и на долната челюст.
2.Колко време след като ви ги сложат ви боли? И какво е трябвало да ядете първите дни? Много ли е силна болката, тъй като много от приятелите ми се оплакваха жестоко.
3.Средно колко време ги е носил всеки?
4.Всички ли сте носили сред като са ви ги свалили прозрачни шини? Колко време?
5.Останали ли са бели петна по зъбите ви след свалянето? Ортодонтите ви успели ли са да ги махнат?
6.На консултацията не дадоха да попълним една бланка и на тея имаше въпрос : Ако съм момиче, имам ли цикъл и баща ми писа, че нямам, а аз имам и ми беше неудобно да му кажа да го поправи. Има ли голямо значение?
Много искам да имам хубави и подредени зъби, защото не мога да се смея с приятели. Все слагам ръка пред устата си, защото ви се е случвало да ми се подиграват. Не мога да живея повече така и затова предприех тази стъпка. На 12 години съм(почти 13). Благодаря на всички отговорили. Наистина ми трябва информация, тъй като много се вълнувам.