Първоначално написано от
Amorenvivo
Първо брекети се слагат на хора с крива захапка,за да може да се оправи! А скоби (шини) се слагат,когато имаш криви зъби!
Аз също като малка съм носила скоби за оправяне на зъбите и не помня точно колко време се е изисквало,след като съм поръчала скоби да ми се сложат може би една седмица зависи,от направата!
Когато ги сложих за първи път не болеше,а просто стягаше и усещах че имах скоби! Не ти казват да се храниш с определени храни,а съвсем нормално,както преди си се хранил!
Но аз скобите не можех да ги търпя,не можех да се храня като хората! Всяка храна ми залепваше по скобите тоест там където ти е небцето,а след това започнах да имам болки докато хапвах,защото зъбите се напрягат,след това имах скоби много сладки бяха със звездички и на долните зъби но в комбинация горни и долни скоби беше истински ад! Болки,трудно хапване и фъфлене също така и не можах да преодолея това с фъфленето,някъде около година само бях с тях защото това не можех да го търпя! При мен не се изискваха попълване на бланки и такива глупости! А самите скоби (шини) се носят 3-4 години и след това се свалят,а някои ги носят и 5 години в зависимост от това дали си свикнал!