За да качваш ти е необходимо само едно нещо - положителен калориен баланс т.е да приемаш повече калории отколкото изразходваш. Толкова е просто. А от какво и с какво идват тези калории определя дали ще качваш мазнини или мускули.
Ако ядеш достатъчно( ама наистина достатъчно, не по 1-2 дюнера на ден за цял ден) и пак не качваш иди на лекар да види дали не си нещо анемичен и как ти е обмяната на веществата.
Здравейте...Видях тази тема и реших , че е подходяща.
Аз съм на 14 години и тежа 40 кг. и стм висока 1.69...Хората ми казват "малее колко си слаба" , "яж бе момиче", дори и приятелите ми.. Аз също мисля, че съм слаба и много искам да кача поне 5 килограма..Ходих при личния лекар, обаче нищо не ми казва, че съм слаба.
Купих си рибено масло, нищо не помага
Може и да е ген, но и ако е ген нищо не пречи да кача малко килограма.
За закуска ям тостер със салам и кашкавал,, по две филий с масло и лютеници и пия боза или сок
За обед ядох ориз с мръвки...и докато ям пич кола, обаче колата е на Derby....Казаха ми че докато ям не е добре да пия кола, защото вреди, обаче аз докато ям пия кола..
За вечеря също ядох това със салата от домати, краставици, лук и я овкусяваме със зехтин и сол..
За десерт взимам по едно парченце чист шоколад..
Попринцип имАМ АПЕТИТ, но не ям достатъчно, ям следобедни закуски като бисквити, чипс и солени храни
Излизам навън с приятели ходим много често до магазина, а от там си взимам сладолед, чипс , онзи ден банан..
Четох много статий по интернет....Реших да публикувам тук, защото искам вашето мнение.
Ако някой е като мен да сподели...иначе кажете какво ядете, някоя диета..
Четох в едно списание, че клековете с щанга 15 кг. ще стимулират развитието ти в пубертета. Фитнеса не вреди на растежа освен мъртвата тяга от 1 месец тренирам сериозно . Вярно не е много но КЛЕКОВЕТЕ както казах ще ти помогнат много. Е поне 1 до 3 кг. не се отчайвай имаш време. Също така бягането пречи на качването, но само то. Ако бягаш много значи там е проблема и е време да спреш. Захващай се с тренировките по-добре се почувствах аз съм 52 кг. с дрехите, няма да случа жена , семейство и верни приятели и хора, затова ще посветя живота си на фитнеса. ТИ ОТ НЕГО ЩЕ ОФОРМИШ ТЯЛОТО СИ, един познат има магазин за добавки и той ми каза за щангите ако бях на твое място щях да вдигам постоянно. Също така в седмицата повече от 7 пъти в залата ще контролират метаболизма ти. Също така яж храни с протеин в тях и нека не забравяме здравословната храна. В седмицата пилешко месо по 4 пъти. Яж пилешко месо след тренировка . Всичко това са ми го казвали хора от фитнеса и наистина ти препоръчвам да опиташ до 4 кг. гаранция ти давам. И все пак не се отказвай! Пиши след няколко месеца да видим резултатите ти