- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Извънцърковни бракове и съвместно съжителство
Да.
Не.
По-добре да нямаш църковен брак и да гориш в ада, отколкото да нямаш капка вяра в Бог, но да ходиш да се вричаш в църквата, само защото така е прието, без да вкараш никакъв смисъл и идея в действието си. Просто вярата не е това, което е била някога и тези ритуали и обичаи са изгубили смисъла си сред новите поколения. Проявите на поповете и цялото духовенство, които трябва да играят връзката на хората с Бог, също поставят под съмнение цялата чистота и святост. Аз лично съм на мнение, че вярата си е вътре в теб и не е необходимо да ходиш да целуваш ръката на попа, за да покажеш, че си религиозен, приемам го един вид като показност. "Абе аз не съм вярваща, ама дай и един църковен брак да сключим, че така е прието." Това не ми допада като начин на мислене. За вярващите би следвало църковният брак да е по-силен съюз от гражданския. Обаче според нормите граждански без църковен може, но пък само църковен брак не се приема за валиден. Един вид тези идеи са наложени на обществото, което е кухо и подвластно на чуждо влияние.