Сложих термо лепенка на процесора на лаптопа ми и се получи това :: ) http://alfa.kachi-snimka.info/images...465224432g.PNG , а в същото време духа студено та се къса!!! К`во става ?!? Само да пусна филм или да вляза в интернет и процесора и рамта се качват на 100% WTF?!? Доколкото знам при положение, че духа студено всичко трябва да е ОК ? С win 7 professional x64 съм да не би да е нещо бъгав ? До сега съм бил с ultimate и не е ставало така или проблема е съвсем различен от това с кои win съм?
На процесор се слага паста, а не термо лепенка.
Също така почисти ли старата?
Don't hate the hacker,
hate the code!
Накратко сложи геймърска термопаста на процесора , термопаста геймърска на видеокартата, почисти старателно лаптопа от прах със сгъстен въздух и лаптопа ще държи нормални температури.
За първи път чувам термо лепенка на процесор.
Какви са тези геймърски термопасти?
Don't hate the hacker,
hate the code!
Препоръчай ми някаква да си сложа на геймърския компютър?
Don't hate the hacker,
hate the code!
когато махнах оригиналната "паста" ми направи впечатление, че беше станала на люспи. попитах човек който се занимава с такива неща и той ми каза, че на някои лаптопи слагат подобни термо пади или една гъста смес подобна на дъвка. на такива лаптопи и най-хубавата паста да сложиш няма да подейства.
по-точно Термо пад се казва и от както я сложих духа само студено. бях сложил arctic silver 5 но загряваше като за световно все едно беше без нищо. охлаждането е ОК чудя се защо процесора и рамта се товарят толкова при положение, че не са загряли ??
Какво количество паста слагаш, и как я слагаш?
Трябва да е точка колкото малко грахово зърно в средата, охладителя сам ще я разнесе по чипа
Don't hate the hacker,
hate the code!
Всяка паста става на люспи ако не се сменя редовно (1-2 години зависи от условията). Единственото по-евикасно нещо от термо пастата е течния метал.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Пак ще ти отговоря на въпросите, ако искаш се вслушай в мнението ми.
90 градуса при 55% товар не е нормално, духа студено защото металния охладител не прави добър контакт и не е ефективен. Процесора ти се товари на 100% първо защото е стар и изнемогва за съвременни приложения и второ защото термал тротва, за да остане жив. И недей да пренебрегваш факта, че AS5 изостава с 3 градуса от най-добрия течен метал и с градус и половина от най-добрата паста, което не е много.
Don't hate the hacker,
hate the code!
хъммм?? сега погледнах speedfan http://www.img-share.eu/f/images/216...PNGn6SLfyl.png странно
Последно редактирано от emilpetkov : 06-06-2016 на 20:56
Пусни Prime95 small fft и виж температурата тогава
Don't hate the hacker,
hate the code!
стана 90 градуса wtf !!! веднага слагам пастата :: )
Нещо не правиш като хората. Аз на старото лаптопче съм му изтъркал цялата паста или каквото беше там и пак си работи окей. Виж да не слагаш нещо накриво, или прекалено много материал нанасяш, или де да знам.
Oсвен процесора, следващия път излъскай и самия охладител, сега температурите са по-приемливи. Процесора се товари на макс защото е стар и изнемогва, но в това няма нищо лошо работата му е да смята. Моя Xeon e3-1231v3 като пусна GTA5 и осемте нишки се товарят до 85%+ и температурата се вдига до към 66-67 градуса, но това са напълно нормални условия под товар
Последно редактирано от MrCreeper : 06-07-2016 на 05:12
Don't hate the hacker,
hate the code!
почистих и сложих пастата и ето го резултата http://www.img-share.eu/f/images/216...PNGgp1zlIV.png почна да духа малко топло. но поне не забива като пусна филм поне засега