.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Тема: 9 ФЕГ

Question 9 ФЕГ

Здравейте! Тази година бях седми клас и мисля да кандидатствам във 9 френска гимназия. Балът ми е 34.430. Никога досега не съм учила френски, но имам голямо желание още от първи клас. Преди два месеца реших категорично да кандидатствам там, но сега се колебая, защото много хора ми казват, че с моя бал мога да влезна и в по-хубави гимназии.
    Какво е вашето мнение? И ако може някой от френската да ми сподели личния си опит.

Ако става дума за ФЕГ Пловдив..ще ти кажа,че първата година ще ти спукат гъза от учене,а именно писане на хиляди думи и т.н..след това вече е айляк!Да,с твоя бал можеш да влезеш и в по-добро училище като например иконома или ЕГ,но за иконома трябва да си те влече иначе ще ти отъпее,а ЕГ (В Пловдив) е забито на майка си в п*тката и буквално докато завършиш ще се чувстваш като изолиран/а.
    Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...

9 ФЕГ в София, но благодаря.

Цитирай Първоначално написано от nikyyy2 Виж мнението
    9 ФЕГ в София, но благодаря.
    Здравей, аз съм учил в 9 фег, не знам какво точно те интересува, но се води едно от елитните школа. Ако си твърдо решила да учиш френски, може би е най-доброто място. Даскалото само провежда изпити за сертификат. Много учители са напуснали, откакто аз завърших, но мисля, че нивото се крепи... Първо реши какъв език наистина искаш да учиш и тогава вече.мисли коя.е най-добрата гимназия според това. Ако имаш конкретни въпроси-питай.

Категорична съм в избора си. Просто напоследък чух много противоречиви мнения.
    Смятам до влезна в паралелка с втори чужд език немски, защото съм го учила три години. Това, което ме притеснява е, че досега не съм учила френски, а той е сложен език и не знам дали ще успея да го науча.

Не е нещо особено френският, научаем е. В 8 клас трябва доста сериозно отношение и ежедневни занимания, защото се полага основата и реално за една година научаваш езикът. В по-горните класове се изучават различни предмети на френски, но това не е толкова страшно. Гимназията сама провежда изпити за сертификат.

Голям фен Аватара на Starless
    Щом искаш това, влез там. Не слушай хората, в крайна сметка ти ще учиш това в следващите 5 години, не те. Важното е на теб да ти харесва. В същото положение съм, само че в избора на университет/специалност и много добре те разбирам.

Супер фен Аватара на Mana
    Град
    Карлово
    Цитирай Първоначално написано от TROLLDADLOLCAKE Виж мнението
    Ако става дума за ФЕГ Пловдив..ще ти кажа,че първата година ще ти спукат гъза от учене...
    Кой ти е бил класен? При мен беше абсурдно лесно първата годинка...

Голям фен Аватара на lunacy
    ^ май се познаваме

Град
    Карлово
    lunacy, кой випуск?

Голям фен Аватара на lunacy
    ^ завърших тази година

Град
    Карлово
    Я, набор! Кой клас?