Здравейте, приятели! На 15 години съм и се занимавам сериозно с футбол. Миналата седмица приключихме с тренировките за този сезон и на 1-ви август започваме лятната подготовка за новия. Мисля на 30-ти като приключим с училище да отделям време за фитнес и целия месец ще се готвя.Тук идват моите въпроси. Тъй като позицията, на която играя го изисква, ще ви попитам за някои упражнения, които подобряват скоростта. Висок съм 184 см, 76 килограма. Имам мощен спринт на по-дълги разстояния, но самото ускорение е зле. Твърде голямо разстояние ми трябва, за да развия максимална скорост, може би предизвикано от по-тромавата ми фигура. Питам ви за упражнения, които биха направили старта по-експлозивен, движението на краката по-бързо и късия спринт по-ефективен. Освен във фитнеса, възнамерявам да тренирам и на игрището, където мога да си правя тренировки с конуси и подобни. По някаква странна причина не мога да правя пълен клек на цяло стъпало, усещам напрежение в горната част на ахилесите, точно под края на прасеца. За това мога да компенсирам с повече време на лег пресата. А какъв вид трябва да е тренировката? Силова или експлозивна, големи тежести и задържане при съкращаването на мускулите или максимално бързо изправяне с малки килограми? Какви други упражнения бихте ми препоръчали на игрището, има шанс да използвам и бърза стълба. Благодаря ви предварително!