Онзи ден даваха в натионал джеографих или дискавъри даваха един интересен филм с Хокинг.
За Хокинг не знам много, мързи ме да проучвам, атеист ли си падаше, но е гении, учен, физик.
Така де. Да оставим политиката. В животът има ли случайни неща? Или всичко се случва точно така, каквото трябва да бъде.
Имаме ли собствен избор на действие или ни е закодирано какво да мислим и какво да правим подсъзнателно?
Контролираме ли животът ни или той ни контролира? Според вас хаотично ли се движим, като електрони, или закономерно. (във филма беше споменато за квантовата механика изместваща всички реални наши представи за физиката)
Исус е казал - аз не правя, аз предавам. Известни думи. Какво разбирате под тази мисъл?
Ако е истина, това означава ли, че ние сме създадени точно с определена цел, тоест ние правим предвидени неща, не само за хора, ами като ЦЯЛО. Или всичко зависи от поредица на случайни събития, непланувано. ( въпреки планувания за 30 години по напред план и подчертаните възмножни сценарии и грешки, чрез добре планирани социологични експерименти и изчисления) и въпреки всичко да опираме до случайния късмет, в точното време, с точния мозък.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-11-2016 на 20:33