.
Отговор в тема
Страница 246 от 248 ПървиПърви ... 146196236242243244245246247248 ПоследнаПърви
Резултати от 6 126 до 6 150 от общо 6200
    Мега фен Аватара на deitona22
    Град
    София
    StringTheoryPracticist,къде беше когато бях 11-12 клас ?

Мега фен Аватара на smilegirl12
    Здравейте

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Това може и да се води decision theory, но приложимата част която ми харесва основно е да третираш вероятността като частична истина, също така да ползваш субективна вероятност. Например ако ми се струва 70% вероятно нещо да се случи, бих приел залог със съотношение 7:3 (т.е. ако заложа 7 и спечеля съм +3 на печалба).

Полезно е в ситуации в които имам избор между няколко неща и не знам какво ще се случи в тях, но мога да им измисля вероятности. След това, ако нещо има примерно 40% шанс за случка на която ѝ давам +20 точки и 60% за случка с -10 точки, бих сметнал: 20 * 0.4 - 10 * 0.6 = 8 - 6 = 2 точки очаквана стойност (a.k.a. expected value, weighted average), та избирам опцията с най-високата такава.

Рядко го правя с истински числа, обикновено е "много ниска вероятност за нещо много лошо срещу ....". Или пък ако имам опцията да тръгна 10 минути по-късно, но ще чакам автобус който е без маршрут и идва средно веднъж на Х минути, независимо от Х излиза че средно с 10 минути ще закъснея.
    Звучи интересно. За жалост нямах много време този месец да обърна повече внимание на вероятностите, защото трябваше да оправя геометрията.

Цитирай Първоначално написано от deitona22 Виж мнението
    StringTheoryPracticist,къде беше когато бях 11-12 клас ?
    Искаше ми да се можех да обяснявам добре не съм обяснил най-важното - защо точно се умножават процента със стойността? Без това трябва да ми вярваш сляпо за да ми прилагаш урока. (Отговора е, че това е единствения задоволителен начин да вземеш предвид процента - не ми се обяснява в подробност)

Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Звучи интересно. За жалост нямах много време този месец да обърна повече внимание на вероятностите, защото трябваше да оправя геометрията.
    Това не мисля че го обясняват в училище, не помня как го научих аз, май сам се сетих като си зададох някои трудни хипотетични въпроси относно трамвая, а преди относно това кои таланти да избирам на WoW и кои скилове да вдигам в други игри
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

anonymous990763
    Guest
    Искаше ми да се можех да обяснявам добре не съм обяснил най-важното - защо точно се умножават процента със стойността? Без това трябва да ми вярваш сляпо за да ми прилагаш урока. (Отговора е, че това е единствения задоволителен начин да вземеш предвид процента - не ми се обяснява в подробност)

Това не мисля че го обясняват в училище, не помня как го научих аз, май сам се сетих като си зададох някои трудни хипотетични въпроси относно трамвая, а преди относно това кои таланти да избирам на WoW и кои скилове да вдигам в други игри
    А казват, че игрите само губят времето. И това става в даден момент, но все пак са полезни до извесна степен.

А казват, че игрите само губят времето. И това става в даден момент, но все пак са полезни до извесна степен.
    Все още си мисля, че предимно* губят времето съжалявам за хилядите изгубени часове. Сега съм години назад с материала (в сравнение с хората, които искам да надмина).

* Тоест примерно са 5% ефективни средно, тоест 20 часа игра са полезни г/д колкото 1 продуктивен час и 19 часа правене на нищо.

anonymous990763
    Guest
    Все още си мисля, че предимно* губят времето съжалявам за хилядите изгубени часове. Сега съм години назад с материала (в сравнение с хората, които искам да надмина).

* Тоест примерно са 5% ефективни средно, тоест 20 часа игра са полезни г/д колкото 1 продуктивен час и 19 часа правене на нищо.
    Смятам, че са полезни в първите няколко дни. Докато разучиш играта. След като мине това време ( 2-3 дни), попадаш в една дупка на "ами сега какво", но не спираш да играеш. Ако не се усетиш, оттам нататък си е чиста загуба на време. А мисълта да градиш нещо в интернет (било то и някакви скилове на герой ), вече не ми изглежда толкова примамваща, а чиста загуба на време. Ти не печелиш нищо, освен до някаква степен да изграждаш търпение, но то може да се придобие по много по-образователни и не губещи времето начини.

Има игри с толкова добра история, че са еквивалентни на източник на художествена литература (например Dragon Age: Origins), но почти винаги има много моменти, в които просто се наслаждаваш на нещо, което не носи нищо полезно. Напоследък играя игри само за да се запозная и ако има grinding част (такава в която си губиш времето) ползвам чийтове, но даже това не си струва освен ако не съм толкова изморен, че да не мога да правя нищо полезно, а стаята ми вече е изчистена.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Смятам, че са полезни в първите няколко дни. Докато разучиш играта. След като мине това време ( 2-3 дни), попадаш в една дупка на "ами сега какво", но не спираш да играеш. Ако не се усетиш, оттам нататък си е чиста загуба на време. А мисълта да градиш нещо в интернет (било то и някакви скилове на герой ), вече не ми изглежда толкова примамваща, а чиста загуба на време. Ти не печелиш нищо, освен до някаква степен да изграждаш търпение, но то може да се придобие по много по-образователни и не губещи времето начини.
    я какъв дълъг коментар

Цитирай Първоначално написано от deitona22 Виж мнението
    Bloodz,трябва да й вземеш правата ,вече не може да поправя правописни/граматически грешки,тъй като самата тя почна да ги прави!!
    кои права точно?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    Здравейте
    Здрастииииииииииииииии!

anonymous990763
    Guest
    Има игри с толкова добра история, че са еквивалентни на източник на художествена литература (например Dragon Age: Origins), но почти винаги има много моменти, в които просто се наслаждаваш на нещо, което не носи нищо полезно. Напоследък играя игри само за да се запозная и ако има grinding част (такава в която си губиш времето) ползвам чийтове, но даже това не си струва освен ако не съм толкова изморен, че да не мога да правя нищо полезно, а стаята ми вече е изчистена.
    Чийтването е вариант, ако искаш да стигнеш до определен етап на играта, и в зависимост какво искаш да извлечеш от нея, не е лошо решение.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    чийтъри такива... нуубуве

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    Не си написал думата правилно.

Чийтването е вариант, ако искаш да стигнеш до определен етап на играта, и в зависимост какво искаш да извлечеш от нея, не е лошо решение.
    Ами... Когато играя игри не за да ми доставят удоволствие а за да извлека нещо от тях става очевидно, че си внушавам и търся допамин

нуубове*

anonymous990763
    Guest
    Ами... Когато играя игри не за да ми доставят удоволствие а за да извлека нещо от тях става очевидно, че си внушавам и търся допамин
    Търси допамин от друго място. Това е пресъхнал кладенец.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    нуубове*

Не си написал думата правилно.

да уе знам ама нуубуве звучи по-яко
    deal with it

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Сега пък за игри..

Прочем и аз съм чийтър.. Тъй като играя предимно MMORPG, където гринда е на макс... Но от близо година не играя нищо

Мега фен Аватара на solo_
    да уе знам ама нуубуве звучи по-яко
    deal with it
    -
    Последно редактирано от solo_ : 07-03-2016 на 11:37

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Сега пък за игри..
    За какво тогава?

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    -
    тя планетата по принцип прави такива неща

Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението

Прочем и аз съм чийтър.
    да си кажа честно и аз съм чийтър (малко)

тя планетата по принцип прави такива неща
    Чакай.

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Заради умствената мощ на Indistinct.
    да

Заради умствената, зверска и разтърсваща мощ на Indistinct.

Цитирай Първоначално написано от АгентМура Виж мнението
    Пухчо, ти си тук!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си