- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- В новото училище !
Здравейте. От следващата учебна година постъпвам в ново училище. Бях си свикнала със стария клас и всички от там бяха много забавни, печени.. бяхме си приятелчета.. Ноо аз се притеснявам, защото принципно ми е трудно да завързвам бързо приятелства, срамежлива съм ужасно много и не знам как да го преодолея. Мисля, че всеки от вас е имал такива моменти в детството си. Моля ви споделете ваши интересни случки и съвети как вие се справяте със общуването и сприятеляването с нови хора, в нова среда.)
Отпускаш се и си правиш кефа. Няма смисъл да се притесняваш
^^ Трудно би те послушал човек така. Да, това е решението, но се тръгва с много малки стъпки. Принципно, аз никога не съм имала този проблем, не съм срамежлива и винаги съм умеела да завързваш контакти, но имам наблюдения върху такива хора. Имала съм случаи, в които съм заговаряла срамежлив човек само и само да се отпусне. Дори съм опитвала да го асоциирам, защото предполагам как се чувства. Всеки е имал моменти, в които е имал ниско самочувствие и се е притеснявал, но ако сега се справиш с това - след време ще ти е много по-лесно. Чувствителните хора се справят много трудно в стресови ситуации (от личен опит го казвам), но трябва да намериш начин да се справиш. Нарочно отивай и питай някой за нещо, усмихвай се.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Не отивай с убедеността, че си единствената, която не познава останалите. Първите няколко дни искате не искате ще се запознаете. Оттам нататък идва по-важната част - опознаването, което за твое щастие обикновено става плавно и неусетно. Винаги ще има хора, които няма да ти допаднат или ти няма да допаднеш на тях. Излишно е да добавяш и притеснение.
Нормално е да ти е притеснено все пак си с нови хора но трябва да се отпуснеш защото ще учиш доста време с новия клас
Обърни две водки и ще видиш как ще станеш любимка на класа.