.
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 177

Тема: ЕС

Мега фен
    "Как се унищожава един народ - Държиш в зависимост населението, като работещи бедни. От страх да не загуби работата си никой не шуква. Болшинството са заробени с кредити, а частните съдия изпълнители и банките имат чл.417 ГПК, нищо че противоречи на еврозаконодателството.
    "Убиваш бизнеса. Страната само на думи има пазарна икономика. Тук могат да оцелеят само фирмите приближени до властта. На останалите пращаш проверки от десетките държавни институции, призвани да убият всякакъв напън да частен, нерегулиран от ТЯХ бизнес.
    Въвеждаш хиляди регулации, не спазваш законите, но народа няма сили, нито пари да си търси правата по съдебен ред.
    Скапваш образованието, изваждаш на пазара на труда все повече неграмотни, които не могат да се реализират и единствената им алтернатива е да чакат социални подаяния.
    Променяш ценностната система на населението.
    Не е важно дали си умен, а каква кола караш и колко пари изкарваш, независимо как, и кого познаваш, разбира се!
    Да не ти пука колко ТЕ крадат, важното е ти да имаш за храна и екскурзия до Анталия на ултра ол инклузив."
    Последно редактирано от defender : 06-27-2016 на 10:27

Супер фен
    Да, на това му се вика мафия, и идва от русите и тяхната пета колона тук, а не от ЕС.

Погледни Чехия, или Словакия, или Словения, които са все под влиянието на Германия, а не на Русия, както е тук, и ми кажи, че положението е същото и там. Еми не е ...

Няма нищо лошо в това да харесваш руснаците и руската култура - в крайна сметка всеки българин може да усети връзката с българското. Често им сипвам, ама е ей-така, за цирка - да ви полазя и аз малко по нервите така, както вие лазите по моите с глупостите си.

Дано успееш някой ден да се абстрахираш от това и да видиш руската държавност такава, каквато е - мафия и човекомразство.

Голям фен Аватара на Electrа
    Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    Да, на това му се вика мафия, и идва от русите и тяхната пета колона тук, а не от ЕС.

Погледни Чехия, или Словакия, или Словения, които са все под влиянието на Германия, а не на Русия, както е тук, и ми кажи, че положението е същото и там. Еми не е ...

Няма нищо лошо в това да харесваш руснаците и руската култура - в крайна сметка всеки българин може да усети връзката с българското. Често им сипвам, ама е ей-така, за цирка - да ви полазя и аз малко по нервите така, както вие лазите по моите с глупостите си.

Дано успееш някой ден да се абстрахираш от това и да видиш руската държавност такава, каквато е - мафия и човекомразство.
    Най-сетне един трезвомислещ в тази тема.

Мега фен
    вече съм свикнал на липсата на всякакъв смисъл в постовете ти
    само дето изброените страни имат много по-добри търговски взаимоотношения с Русия, отколкото ние
    само дето руските капитали в България са поне десет пъти по-малко от турските
    до 96-та всичко в България си вървеше добре
    след това твоите шефове вкараха циганчето костов, което разпродаде ограмната държавна собственост за жълти стотинки
    след него онова недоучило келеме симеон довърши това, което комунистите строиха 45 години и което твоите любимци не са в състояние да построят за 10 века

Цитирай Първоначално написано от Electrа Виж мнението
    Чула от тате ли си нещо дете шарено?

Мега фен

Ами то значи излиза, че в България съществува следния феномен, че 26 години ни управляват все руски мафиоти, които в същото време подкрепят ЕС и НАТО.

Тогава как да си обясним, че 90% от тези дето са били министри и управляващи са завършили все западни университети и подкрепят ЕС и НАТО и в същото време ти казваш, че били с руската мафия.

Как така при войната в Украйна тези наши руски мафиоти бяха срещу Русия, още си спомням Вигенин, който уж беше социалист, демек руски мафиот, отиде и пръв стисна ръката на Яценюк.

Добре, да кажем Станишката е руски мафиот, но как този руски мафиот стана председател на ПЕС, демек супер европейско признание.

Добре да кажем Орешака е бил руски мафиот, но как този руски мафиот преди да трансферира в БСП, беше дясната ръка на СДС, точно така, дясната ръка.

Да кажем Сидеров е руски мафиот, но партията на този руски мафиот е незначителна и едва ли някога ще управлява, за да и се препише някаква значителна отговорност за дережето, още повече, че Сидеров е произлязъл от сдс.

Добре да се върнем на точката с банките дето с разни криминални закони рекетират хората, но как така в България няма една руска банка, значи излиза, че руските мафиоти гласуват закони облагодетелстваши европейските банки в страната, да могат как си искат да се разправят с хората.

Например една от банките в България се управлява от бивш министър от правителството на Костов - значи сите са руски мафиоти.

А и да не забравяме какво се случи с Гърция, абсолютно същия европейски почерк на банкерски рекет облагодетелстван от закона, но рекет на държавно ниво докато при нас това става на персонално и лично ниво относно всеки човек теглил кредит.

ПП:
    "Държиш в зависимост населението, като работещи бедни. От страх да не загуби работата си никой не шуква."

Точно така, световната финансова криза свърши идеална работа. Естествено и тя е предизвикана от руски мафиоти.
    Последно редактирано от defender : 06-27-2016 на 10:29

Голям фен Аватара на Electrа
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Чула от тате ли си нещо дете шарено?
    Не чух, ама виждам, че си неграмотен социалист. Защо така?

Повече от фен

Не забравяй, че ако я нямаше Русия, теб нямаше също да те има.

Повече от фен
    Ако на 10 ракии е трезвомислещ...

Мега фен
    Сорос: След Брекзит разпадането на ЕС е практически необратимо
    "Сорос пише още, че ЕС е станал нефункциониращ и е престанал да удовлетворява нуждите и стремежите на гражданите си."

ПП: Още един руски мафиот, кажи аурисе, кажи ни за него нещо.
    Последно редактирано от defender : 06-27-2016 на 11:32

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    вече съм свикнал на липсата на всякакъв смисъл в постовете ти
    Ти си свикнал с липсата на смисъл и в твоите постове !
    Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    до 96-та всичко в България си вървеше добре
    Ами да - мафията вилнееше по улиците и фалира държавата !

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Ти си свикнал с липсата на смисъл и в твоите постове !
    Ами да - мафията вилнееше по улиците и фалира държавата !
    когато напишеш нещо смислено Чък Норис ще се усмихне
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Не чух, ама виждам, че си неграмотен социалист. Защо така?
    Да виждаш не е достатъчно, цветче. Сега си задай въпроса по-разбираемо, за да се разбере дали искаш да ти пиша нещо в дадена насока, или ще се осмиваме и ирономизираме. Това ниво не е за теб.

И понеже все пак ще приема, че желаеш да научиш нещо за натурата ми, ще ти отговоря.

Да, социалисит съм по светоусещане. Което не виждам да влияе негативно върху околните. Напротив. Социализмът се прилага в едни от най-богатите държави. Като скандинавските. Социализмът отново стои в рамките на капитализма. Той не го изключва. Колкото съм социалист, сега ще те изленадам, че съм от части и капиталист. Капитализъм е обширно понятие. Капитализмът в оптимални граници и приложения - е необходимо да съществува. Той дава стимул на хората да се развиват. В момента този стимул се прилага на основно и примитивно ниво - материализъм ( парични средства). Получава се един ефект, на ненасищане и гонене на личното его. Демокрацията с вкараната либерализация допълнително поощрява тазни негативна форма на развитието.

Но какво се получава вселдствие за малките и недобре развити страни в тази система? - робовладелство, разпад на ценности, свръх консумиране от определени лица и в крайна сметка - разпад, път към създаване на нова система. Защото всяко нещо си има край.

Нито социализмът, нито десните не са решаващия фактор за развитието ни. А системата се прилага мащабно. Мащабно служи за копиране и интегриране на малките единици (бг). Както ти сама нищо не можеш да направиш, ако няма хора, които да ти помагат, колкото и да си мислиш, че заслугата е изцяло твоя, а всичко друго ти е дадено като иструмент, така и държавите сами не определят правилата.

Супер фен
    Социализмът в същността си е продължение на либерализмът, и изисква демократично и толерантно общество.

Може национал-социалист да си, или най-обикновен фашист, ама социалист не си.

наздраве

dobree

Мега фен
    Тва Германия и Франция щели да създават супердържава, а ние пак ще сме някъде в далечната периферия, демек в дълбоката провинция.

Мега фен
    Социализмът в същността си е продължение на либерализмът, и изисква демократично и толерантно общество.
    Ауе аурисе ти да не си станал някЪв религиозен ве. Звучиш като папата. Някакви мормони да не са те вербували..

Според мен богатата каста живее в социализъм помежду си, в някакво мини общество.

ПП: Аурисе, а как се връзва пазарът със социализма, защото пазара по дефолт май не е много социален, тва за него си е чиста загуба.

Пазарът в чистата си форма иска богатите да му поднесът труповете на социално слабите, демек, един вид жертвено агне и курбанЬ. То излиза, че пазара си е жив окултизъм.
    Последно редактирано от defender : 06-27-2016 на 20:42

Мега фен
    Обаче англичаните са взели референдума много сериозно и отговорно, напуснаха дори европейското по футбол.

Държат си на думата, братче.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

ПП: Аурисе, а как се връзва пазарът със социализма, защото пазара по дефолт май не е много социален, тва за него си е чиста загуба.

Пазарът в чистата си форма иска богатите да му поднесът труповете на социално слабите, демек, един вид жертвено агне и курбанЬ. То излиза, че пазара си е жив окултизъм.
    Ей тва не можете да проумеете гумените глави дето ревете срещу лошия капитализъм - за успешен капитализъм ти трябва общество с висока покупателна способност.

Няма абсолютно никакъв проблем да е 'социално' едно капиталистическо общество - дори напротив. Високи индивидуални данъци и високи помощи за безработните и социално слабите означава повече консумация, което е добре за бизнеса, поне доколкото (не)разбирам от икономика.
    Добра здравна система означава по-ниски разходи за издръжка на болните и повече работници -> по-ниски заплати.
    Добра образователна система -> повече висшисти -> повече конкуренция и по-ниски заплати и за тях.
    Безбройни регулации, закони и процедури -> затвърждаване на монополите, тъй като само големите фирми могат да си позволят да минат през целия бълвоч.

Реално социализмът е рай за капиталистите - плащат абсурдно малко, а получават най-доброто, което човечеството може да предложи. Всичко е частна собственост, но се плаща от държавния бюджет. То всъщност затова и на доста хора не им се нрави идеологията - особено на бедните, които са най-преебани от цялата работа. Имам предвид бедни, но трудолюбиви. Другите са ясни.
    Търси проблемът другаде.

// Стига разбира се да затвориш границите и държавата ти да не се превърне в летен лагер за социално слаби, неграмотници и мързеливци.

Или разни мафиоти и бандити, които експлоатират дупки в системата, да се докопат до власт.

Мега фен
    Аурисе, направо ми разказа играта. Чак стана безинтересно. Остави някаква надежда на опонентите бе човек, а ти направо със сътрапа.

ПП: ама утре предчувствам как кораба, харитов и дота ше ти сипнат.
    Последно редактирано от defender : 06-27-2016 на 22:14

Като го чета имам чувство, че се намирам в някакъв изолатор с бактерии. Да ми представя социалната икономика в капитализма с някакви негови измислени словоизлияния. Дори не е чел за основните икономически форми и идеологии.

Социалния тип реформи в демократичните държави и модела на капитализма се изразява най-общо в типа на данъците. В единия случай се удрят богатите слоеве повече, което пък от друга страна има също отрицателно влияние. Стимулира се обаче малкия и среден бизнес, премахват се монополите и се увеличават добавките към по-бедните слоеве. За осъществяване на тази политика трябва да се взимат на предвин и куп други социални, културни и икономически факти, за които не съм много наясно. При положение обаче, че държавата няма собствено производство, не бъдейки империя, която да държи световни валути, банки и тнт, социална политика се превръща в едно изгнило петно. Парите отиват за цигани, а инвестиции просто няма. За това казах, че проблемът трябва да се разглежда на други основи. Извън сегашния модел.

Но понеже сме научени да си представяме света в граници, наложени ни точни по определени схеми, вие не виждате и не желаете да проумеете, че има и други алтернативи.

Мега фен
    хахахаха
    ауриса задмина по безумия и кораба

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Ей тва не можете да проумеете гумените глави дето ревете срещу лошия капитализъм - за успешен капитализъм ти трябва общество с висока покупателна способност.

Няма абсолютно никакъв проблем да е 'социално' едно капиталистическо общество - дори напротив. Високи индивидуални данъци и високи помощи за безработните и социално слабите означава повече консумация, което е добре за бизнеса, поне доколкото (не)разбирам от икономика.
    Добра здравна система означава по-ниски разходи за издръжка на болните и повече работници -> по-ниски заплати.
    Добра образователна система -> повече висшисти -> повече конкуренция и по-ниски заплати и за тях.
    Безбройни регулации, закони и процедури -> затвърждаване на монополите, тъй като само големите фирми могат да си позволят да минат през целия бълвоч.

Реално социализмът е рай за капиталистите - плащат абсурдно малко, а получават най-доброто, което човечеството може да предложи. Всичко е частна собственост, но се плаща от държавния бюджет. То всъщност затова и на доста хора не им се нрави идеологията - особено на бедните, които са най-преебани от цялата работа. Имам предвид бедни, но трудолюбиви. Другите са ясни.
    Търси проблемът другаде.

// Стига разбира се да затвориш границите и държавата ти да не се превърне в летен лагер за социално слаби, неграмотници и мързеливци.

Или разни мафиоти и бандити, които експлоатират дупки в системата, да се докопат до власт.
    кой ти е дилъра?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    означава повече консумация, което е добре за бизнеса,
    Тоест излиза, че капитализмът е система облагодетелстваща физическите и душевни к*рви, това е тяхната система, те са в свои води. Например една к*рва консумира много повече секс и партньори от едно традиционно семейство, следователно тя е много по-важна за системата, по същата логика може да се даде пример и за душевните и политически к*рви.

Следователно капитализма и система на отдаване на първичното незабавно удоволствие и в огромно количество, което води до закърняване на разума и превръщане на хората (най-вече нисшата класа) в прасета, магарета и друг вид зависим добитък, но не и в пълноценни хора.
    Последно редактирано от defender : 06-28-2016 на 10:39

Мега фен
    ПП: Вече разбирам защо при всеки опит за промяна (например Брексит) Ауриса идва да ни заплашва с бедност, демек бизнеса заплашва добитъка с пръчка и че ще го остави без дневна порция, ако продължава да си търси правата, с което по някакъв начин ощетява бизнеса.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си