началото на разпада дойде . ингланд е вън
Великобритания винаги е била дясната ръка на САЩ. Няма да има победители в Европа
Според мен в Европа има твърде голяма наситеност от много народи с различен манталитет, затова трудно могат да бъдат обединени в един общ съюз и трябва да се разделени на поне 2-3 съюза. Например в нашата зона, един Балкански съюз ми звучи добре.
Лошото е че по-малките съюзи няма да са толкова икономически конкурентни.
Жалко, че сега ги няма трите мега политически евроатлантически интелекта - ауриса, дарки и търнала. Но предполагам, че сега са в тежък депресивен шок и не им се говори.
Балкански съюз е все едно да искаш да македонец да прегърне българин , дефенди, мисли малко
Висшеградската четворка също няма да я бъде. Такива малки съюзи нямат достатъчно сили за каквото и да е.
Доминото не е задължително да последва веднага, заради Великобритания.
В момента не знам дали съществуват условия за създванена нов ЕС, по друг модел. Защото ЕС НАБЛЕГНЕТЕ , е създаден в това време, след втората световна, в което бива изцяло прикрепен към Западния полюс на САЩ. какво ли разбирате.
Сега положението е друго, горещо.
Изкуствена, но затвърдена. Чети история и не говори глупости. На Балканите няма разногласия, няма и слилна държава. Балканите са с нищо по-различно от Арабските племена, фигури за световнитесили. Има обстоятелства, които пренебрегваш. Има сили, които подценяваш. Има хора, които надценяваш. Ти да не си мислиш, че утре някой наш премиер ще направи съюз без никаква опора, с държави на същото положение. Това ще свървши с една провокация. И да не навлизам по-навътре.
Има и друг вариант, САЩ, Русия и Турция само чакат ЕС да се издъни и веднага ще си го поделят, едва ще допуснат да настане някакъв хаос. Ама тъй като руснаците и гърците имат претенции към Истанбул, ще стане интересно как Русия и Турция ще се разберат.
1) гърция Истанбул няма да види жива.
2) поделението, което започна, няма да е поделение, на доброволен принцип и честни ръце.
Човек въпроса беше, че в ЕС има държави, които исторически имат много по-дълбоки конфликти, а ти ми говориш за България-Македония, че не можели да влезнат заедно в някакъв съюз.
Няма смисъл да се вдебеляваме в излишни приказки. Не знам защо се правиш на циркаджия.
Напекнах ти вече как Германия направи съюз. Наложи се Сталин американците да елиминират един елит, за прекарат стени. За това ти споделих за обстоятелствата.
мечтай си
тва беше само началото
сега и другите виждат, че е възможно
не всеки иска педали за съседи