- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да се запозная с нови хора?
Здравейте. Проблемът ми е това, че по цял ден не правя нищо. Само на училище, пред компютъра и чета от време на време книги. На 15 съм, хората на моята възраст имат гаджета, ходят по купони, а аз изобщо даже не излизам (освен за училище естествено), защото няма с кого. Преди години имах много приятели, но в един момент се отдалечихме, изпаднах в депресия и излизах все по-рядко, докато накрая не се стигна до тук. През учебната година беше добре, обаче след няколко дни свършваме и знам, че ще е точно като предното лято - по цял ден ще спя, за да не се налага да се чувствам безполезна пред родителите си, а през нощта ще стоя будна и ще гледам сериали и ще слушам музика. Не е нормално така.
Сега е лято. Искам да се запознавам, да си намеря приятели, с които да излизам и да се забавлявам като нормален тийн. Ако живеех някъде по морето щеше да е чудесно, защото сега всички са на плаж, но не живея там, а и не съм от голям град и тук почти няма хора. Не знам какво да правя. Някакви предложения?
Запиши се на някакъв спорт, който ти харесва.. Дори и да не се сприателиш с някого, поне ще се разведриш..
Грешката ти е ,че проявяваш конформизъм. Трябва да и саможив/а за да оцелееш
https://bg.wikipedia.org/wiki/Конформизъм
Едно е да проявяваш конформизъм, съвсем друго да манипулираш стадото.
Ако толкова държиш на думите, саможив е синоним на егоист.
Просто е загуба на време и енергия да споря с някого, който не може да осмисли какво е казал....
Пак ad hominem. Когато се научиш да привеждаш аргументи по темата пак може да пишеш.
Може да е конфромизъм, но не ми харесва да съм саможива. Принципно съм си отворен човек, обичам хора и компании, общителна съм. А се превръщам точно в саможива и песимистична в последно време, което не ми харесва. Не искам да излизам с приятели, защото всички правят така, а защото ми е готино и ми харесва.
А това за спорта звучи интересно, ще го пробвам, мерси за съвета.![]()
Писах ти на лично![]()