- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Някой запознат ли е с регресиите в минали животи?
например в четвъртата заповед: помнете съботата за да я освещавате, поне не бива да осквернявате Божието създание, защото Бог създаде всичко за шест дена, а от седмия ден Той..., затова го благослови - като се има предвид, че тази заповед е написана векове след седмия ден
(Бит 2)
2. и в седмия ден си почина от всичките Си дела, що извърши.
3 Бог благослови седмия ден и го освети, защото в него си почина от всички Свои дела
"си почина" - това не е ли в минало време, че Той си е починал в седмия ден, а не че продължава да почива, иначе най-малкото щеше да пише "си почива".
Другото, което е: пише, че Бог благослови седмия ден, а как може някой да благослови нещо, докато спи и е в безсъзнание?
Защо го благословил, защото в него си почина (минало-свършено време)
Последно редактирано от defender : 07-18-2016 на 09:22
Аз не си спомням точно къде и не ми се търси сега, но би трябвало да е около 20- та глава на Битие, където се говори за Авраам и Агар, по- точно за Агар и Исмаил, когато тя е в пустинята, тя извиква Бога и той я чува. Това ме наваеде на мисълта, че може и да си прав донякъде. Има разбира се и други такива примери, но това е първия, за който се сещам. Мисля, че след това и с Яков имаше подобна случка.
Последно редактирано от RagioL : 07-18-2016 на 09:49
някога човечеството е вярвало че земята е плоска
защо трябва да ме интересува във какво вярва по-голямата част от човечеството?
Последно редактирано от RagioL : 07-18-2016 на 10:16
не е толкова просто обяснението, Библията е била преведена от оригинален текст написан на староеврейски и старогръцки, ако погледнем чисто граматически на един библейски стих, каквито са 2ри и 3ти на Битие 2, тогава ще можем да разберем, че староеврейските глаголи могат да бъдат преведени и тълкувани по различни начини, например "почина"(שָׁבַת, shabath) може да означава и спря/престана, което включва и възможността това да е станало ненапълно но в някаква степен, т.е. староеврейските глаголи не са като глаголите на нашия съвременен роден език, подобно може да се каже и за "седмия ден"(שְׁבִיעִי, shĕbiy`iy), прилагателно и редно числително, на което могат да се придадат различни атрибутивни предлози в зависимост от превода и тълкуванието, например "от седмия ден нататък"
другото, което е, че библейските писания трудно биха могли да се преведат и разтълкуват правилно без откровение от истинския Бог
това че истинския Бог Отец е изпаднал в състояние на полусън не означава, че е напълно заспал, истината е, че Той никога за цялата изминала до този момент времева безкрайност не е бил напълно заспал, но винаги е бил достатъчно буден за да поддържа живота и съществуването, макар и преминавайки през край и следващо начало, поради това че Неговият живот също си има цикъл, като винаги е бил най-буден за истинските Светии и Праведници, макар че за съжаление дори и за тях е имало кризисни моменти в това отношение, например както Божият Син Исус се оказа като изоставен от Бога, макар и за един кратък момент, но достатъчно за да бъде заловен, осъден на смърт, разпнат на голгота и фактически убит
Последно редактирано от npp : 07-18-2016 на 15:35
Във 2- ри и 3- ти стих не се говори нищо за "шабат" и "шевийий". Сигурно си се объркал.
Но съм съгласен. Не се бях досетил, че твоите схващания могат да се обяснят с разминаванията с оригиналните текстове.
Рептилоидната върхушка обаче, има само една цел и тя е да откачи колкото се може повече „маймуни“ от духовната гора на Бога и да ловува с тях. За да постигне това тя трябва да обрисува една картина на смърт и безкрайни ограничения. Затова те са изградили религии базирани на смъртта, които изграждат бариери пред душите изправили се по пътя на своето приключение. Тези религии отричат възможността за вечен живот, а ни казват че душите ни са просто някакъв материал, който ще изчезне като бива асимилиран от цялото. Те не дават на „маймуните“ никаква надежда, като допълнително ги карат да вярват, че са умствено и духовно болни. Така, слепи за измамата, те с радост поемат от деструктивните лекарства на фармацевтите с изкривената вяра, че тези химии ще премахнат проблемите им. Единственото лекарство за справянето с тази изкривена реалност обаче е истината.
Дреме ми на крилата кво мислите за мен !