.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Трябват ни Паисиевци, които да ни говорят дори и насън...

Защо са толкова дълбоко вкоренени в нас тая мнителност и враждебност към всичко непознато, различно и чуждо? Тоя робски комплекс на страдалчество и оплаквачество. Нихилизмът, себедискредитирането, самоизолацията. Убеждението, че сме били, и винаги ще бъдем, играчка в ръцете на "Великите сили". Мъглявата ни представа за национална идентичност. Почти пълната липса на национален идеал-мечта. Тоталният ни бунт към държавността. Прословутият и мазохистичен до степен на самонанасяно отново и отново проклятие песимизъм относно съдбата ни като народ. И поради всичко това, ето ни - ту жертви на креслив заради комплексите си национализъм, издигащи атеистичната си (и не само) патерица да халосаме различните от нас по главите, ту отдадени на доларово/евро-печелбарство в странство и на безотечествен космополитизъм.

Езичество от дивашки тип, само наметнато с робата на православието, възседнато от една безскрупулна и алчна олигархия, почти са превърнали България в оглозган от техните челюсти труп.

Катастрофата е толкова всенародна, искам да кажа, че не можем наивно да очакваме само политиците ни, банкерите ни, бизнесмените ни да я оправят.

Нито корумпираният до голяма степен от тях и затънал в собствената си поквара наш „културен елит“.

„Може ли слепец слепеца да води?“ - би ни попитал отново Исус.

Отговорът, според мен, е тук: http://anlov.blog.bg/lichni-dnevnici...n-a-sy.1464064

Значи, противопоставяш се на страдалчеството и оплаквачеството.... като се оплакваш?

Солиден план, сигурен съм че ще проработи...

Къде го видя тоя "смешен плач"? Но може да те е напекло нещо, а бирата ти още да не е изстинала

Banned Фен
    Цитирай Първоначално написано от Joe An Виж мнението
    Къде го видя тоя "смешен плач"? Но може да те е напекло нещо, а бирата ти още да не е изстинала
    Знаеш ли колко българи има из интернетя, а и не само, давайки всевъзможен акъл кое как било, колко е деградирало и как можело да се оправи. Само че никой нищо не прави. Нещо твърде много Паисиевци станахте, а твърде малко Левскарци.

Върви взриви джамия, убий политик, запали някой цигански катун, вместо да обясняваш колко сме мнителни, враждебни и песимистични. Струва ми се че ти си от същите за които сам говориш, с малката разлика, че дърпаш чергата на евентуалното "оправяне на България" по посока християнство, тоест и към себе си.

Между другото видях дъщеря ти, голяма е сладурана, много радва. Интересно ми е, успял ли си вече да й промиеш мозъка с християнски простотии?

Цитирай Първоначално написано от Alucard666 Виж мнението
    Между другото видях дъщеря ти, голяма е сладурана, много радва. Интересно ми е, успял ли си вече да й промиеш мозъка с християнски простотии?
    Интересът ти е нездрав - като гледам какви гнили круши ми предлагаш и на мене...

Иначе благодаря ти за комплимента!

Banned Фен
    Интересът ти е нездрав - като гледам какви гнили круши ми предлагаш и на мене...

Иначе благодаря ти за комплимента!
    Не знам какъв ми е интереса и дали е нездрав и според кого е нездрав. Не те поучавам как да си родител, просто ми е интересно какво е отношението ти по въпроса с религията и възпитанието. Прочетох и части от постовете ти, доколкото разбрах си бил комуняга. Защо ли не се изненадвам... Също така, имаш странна физиономия. Някакви еврейски жилки долавям в тая самодоволна усмивка, има ли нещо такова или си фантазирам?

... имаш странна физиономия. Някакви еврейски жилки долавям в тая самодоволна усмивка, има ли нещо такова или си фантазирам?
    Фантазирай си, не ми пречиш... Даже леко комично се получава.

Не съм от Своге, но съм 100-процентов българин. Неемигрирал при това...

Banned Фен
    Фантазирай си, не ми пречиш... Даже леко комично се получава.

Не съм от Своге, но съм 100-процентов българин. Неемигрирал при това...
    Добре, мерси за отговора. Та, какво викаш по отношение на възпитанието и религията? Строяваш ли ги твоите или им даваш свобода да избират?

Прочетох също така че си имал някакво божествено откровение преди доста години, в следствие на което си се отказал от комунистическите прояви. Разбрах и че си написал книга. Има ли я някъде качена пълната ти "история" и ако е удобно може ли да я споделиш.

Добре, мерси за отговора. Та, какво викаш по отношение на възпитанието и религията? Строяваш ли ги твоите или им даваш свобода да избират?

Прочетох също така че си имал някакво божествено откровение преди доста години, в следствие на което си се отказал от комунистическите прояви. Разбрах и че си написал книга. Има ли я някъде качена пълната ти "история" и ако е удобно може ли да я споделиш.
    Може би ще придобиеш някаква представа за това как се отнасям към децата си в това мое постче: http://anlov.blog.bg/lichni-dnevnici...eto-mi.1410492

А защо изобщо прописах, съм споделил тук: http://anlov.blog.bg/lichni-dnevnici...a-biah-.159930

Благодаря ти за интереса!

Banned Фен
    Може би ще придобиеш някаква представа за това как се отнасям към децата си в това мое постче: http://anlov.blog.bg/lichni-dnevnici...eto-mi.1410492
    Awww, това е много сладко. Предполагам че стила ти на писане оказва влияние (поздрави за което), но изглежда имаш прекрасно семейство, да си призная леко завиждам. Да са ти живи и здрави.
    И мерси за отговора.

...изглежда имаш прекрасно семейство...
    Мерси! Поне за себе си съм убеден в това... И на теб ти го желая!...

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си