- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Свидетелите на Йехова
Много си се объркал, ако ме слагаш на едно с нео-нацистчета и националистчета, които крещат празни лозунги, те са просто другата страна на същата монета, от която произхождат и малоумни движения като анархизма. Не че анархизмът сам по себе си е глупав, но са маломни хората като теб, които се опитват да му придадат обществена и политическа идеологичност. Всеки трезво мислещ анархист знае, че анархизмът никога не може да се наложи, нито пък трябва да се налага. Креативността и най-великите постижения на човечеството винаги са се раждали от сблъсъка между колективния и индивидуалния тип съзнание.
Никога не съм казвал че България е велика и могъща, но това съвсем не значи, че като българи, не трябва да се стремим към величие и могъщество, както трябва да се стреми всеки народ за себе си към същото, ако индивидите в тези народи не бяха облъчени от марксистка пропаганда и бяха развили съвсем простичко чувство за отговорност - не към друго, а към самите себе си. Националната отговорност е последното стъпало в йерархията на индивидуалната такава, по същия начин както волята за оцеляване на индивида е висше проявление на волята за оцеляване на всяка една клетка в организма. Но за жалки плебеи, в които националната отговорност се изразява в простия интерес към лични облаги, свободи и права, за сметка на националния интерес, това непременно води до идеологическа дегенерация и егоизъм в най-мръсния смисъл на думата. А истината за ''скъпата ми бълхария" няма смисъл да ми я разкриваш, и псевдо-величието и робския морал, от която твоите туморни словоизлияния набират инерция за мен са еднакво евтини и долнопробни форми на социален активизъм. По правило и дефиниция, тия които намират отдушник за личните си потребности в лицето на социален активизъм и се прикриват зад оправданията че тяхната идеология е в името на общото благо, са плебеи. Само на онзи, който му е ясно че няма социално оправдан активизъм, а само индивидуален такъв, евентуално може да стигне до логичното заключение, че социалния активизъм винаги трябва да използва за основа същите неща, на които стъпва и индивидуалния активизъм - в противен случаи социалния активизъм става просто лицемерие. Твърдиш че всички хора трябва да имат право на живот и свободата да избират, с претенцията, че това е обществено полезно, а тая идея дефакто не е нищо повече от една компенсация на лични противоречия породени от инфантилни предубежения за правилност и низки страсти, сблъскващи се с фактите на мръсната действителност.
А кое движи индивидуалния активизъм, ако не инстинкта за самосъхранение и просперитет, за растеж и развитие? Ето защо нашата държава може да не е могъща, велика, нито българите са много стока, но все пак - и тия дето са стока, и тия дето не са, имат обща съдба а оттам и обща отговорност да спомагат с каквото и както могат за оцеляването на народа, защото в крайна сметка от това зависи и тяхното оцеляване, и това на техните семейства, роднини, приятели и т.н. Но кой ти мисли толкова надалеч нали, важното е АЗ да имам права и свободи, пък майната им на другите, нали? Аз съм най-великия и всичко опира до мен, вижте ме колко съм важен!
Представи си го като един организъм(понеже обществата и народите са едни организми), какво ще стане ако клетките на черния ти дроб изведнъж решат, че искат да не се подчиняват на функционалната йерархичност в организма и да не обработват всичките мизерии, които тялото ти поглъща? Знаеш ли как се наричат такива клетки в биологичните организми ? Рак! Това си ти и всичко в което вярваш - един голям, злокачествен тумор. И най-лошото е че не си най-големия тумор, а си просто една копи-пейст разсейка на големия тумор. Така че е време да спреш с карценогенните прояви.
https://www.youtube.com/watch?v=IcYHdaUx3hA
Последно редактирано от Alucard666 : 07-15-2016 на 14:26