.
Резултати от 1 до 25 от общо 66

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от Alucard666 Виж мнението
    Много си се объркал, ако ме слагаш на едно с нео-нацистчета и националистчета, те са просто другата страна на същата монета, от която произхождат и малоумни движения като анархизма. Не че анархизмът сам по себе си е глупав, но са маломни хората като теб, които се опитват да му придадат обществена и политическа идеологичност. Всеки истински анархист знае че анархизма никога не може да се наложи, нито пък трябва да се налага. Никога не съм казвал че България е велика и могъща, но това съвсем не значи, че като българи, не трябва да се стремим към величие и могъщество, както трябва да се стреми всеки народ за себе си, ако индивидите в тоя народ имаха съвсем простичко чувство за отговорност - не към друго, а към самите себе си. Националнта отговорност е последното стъпало в еволцията на индивидуалната такава. Но за жалки плебеи, в които националната отговорност се изразява в простия интерес към лични облаги, свободи и права, за сметка на националния интерес, това непременно води до идеологическа дегенерация и егоизъм в най-мръсния смисъл на думата. А истината за ''скъпата ми бълхария" няма смисъл да ми я разкриваш, и псевдо-величието и робския морал, от която твоите туморни словоизлияния набират инерция за мен са еднакво евтини и долнопробни форми на социален активизъм. По правило и дефиниция, тия които намират отдушник за личните си потребности в лицето на социален активизъм са плебеи. Само на онзи, който му е ясно че няма социален активизъм, а само индивидуален такъв, евентуално може да стигне до логичното заключение, че социалния активизъм винаги трябва да използва за основа същите неща, на които стъпва и индивидуалния активизъм. А кое движи индивидуалния активизъм, ако не инстинкта за самосъхранение? Ето защо нашата държава може да не е могъща, велика, нито българите са много стока, но все пак - и тия дето стока, и тия дето не са, имат обща съдба а оттам и обща отговорност да спомагат с каквото и както могат за оцеляването на народа, защото в крайна сметка от това зависи и тяхното оцеляване, и това на техните семейства, роднини, приятели и т.н. Но кой ти мисли толкова надалече нали, важното е АЗ да имам права и свободи, пък майнати им на другите, нали? Представи си го като един организъм(понеже обществото и народите са едни организми), какво ще стане ако клетките на черния ти дроб изведнъж решат, че искат да не се подчиняват на йерархичната функционалност в организма и да не обработват всичките мизерии които тялото ти поглъща? Знаеш ли как се наричат такива клетки в биологичните организми ? Рак! Това си ти и всичко в което вярваш - един голям, злокачествен тумор. И най-лошото е че не си най-големия тумор, а си просто полезен идиот в генетичната програма на най-големия тумор. Така че е време да спреш с карценогенните прояви.
    https://www.youtube.com/watch?v=IcYHdaUx3hA
    Ти си направо за политическия живот. Такова есе написа, а нищо не каза накрая. Личи си, че не знаеш що е анархизъм като изсра поредното твърдение, което сме го чували хиляди пъти. "Всеки истински анархист знае че анархизма никога не може да се наложи, нито пък трябва да се налага.". Logic, за теб анархист е този, които не иска да налага анархизъм. А този неформатиран абзац от думи, който изповръща беше направо черешката на тортата. Проблемът е националната идентичност, защото вместо да служиш на общото благо, ти се стремиш само към интересите на собствената си идентичност.

Къде го измисли това, че имаме отговорност към народа си? Ако всеки мислеше като тебе, нямаше да има въобще никакъв технологичен и социален прогрес. Казваш, че за да се развием, трябва да сме все повече и повече разединени. Просто не знам как националистчетата я постигат тая умствена гимнастика. Аз не съм за запазването на българския народ, аз съм за запазването на човечеството. Земята е нашата държава, границите са просто линии в земята.

Па и как сравни позицията за социален прогрес с рак... Как ти звучи това, че само 1% от населението притежава над половината от ресурсите на земята? Я и аз да ти метна една аналогия, какво става, ако всички полезни вещества отиват само в един орган на тялото? Няма ли да се разпадне, тъй като за да функционира е нужно да работят и другите органи?

Просто такива като теб трябва да прочетат някоя книга, която не е на конспиратори, а на академично признати писатели. И моля те, не ми пращай папа Франку, сигурен съм, че той смята, че си по-голям рак от всяко weeaboo.
    Последно редактирано от HellKnight : 07-15-2016 на 17:43

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си