Цитирай Първоначално написано от anonimna:D Виж мнението
Точно сос бешамел, но аз си го правя с кисело мляко, защото така по-ми харесва, има един киселеещ вкус, както заливката за мусака, същата работа, и нея с кисело мляко я правя. А това за мишмаша, след един определен период от време ще обмислям теб как да изям. Не мога без месо, само когато са ааадските жеги не ям Иначе и аз съм цар на скарата
По темата- днес готвих моите измислени манджи Запържваш месо, слагаш малко вода, кетчуп, захар ( става като китайското, което всеки е ял), черен пипер,лук, чесън, сол, патладжан и малко гъби. Оставяш докато не се изпари водата, и не остане един гъст сос. Става също бързо
Е това с миш маша беше, както казах, заради проблемен корем, по принцип без месо не сядам на масата и ако не съм ял месо, имам чувството, че все едно не съм ял нищо. А това с кетчупа, аз лично предпочитам доматено пюре, с кетчуп правя само сладко-кисел сос - в ябълков оцет се сварява захар или мед, малко карамфил и кетчуп, най добре тоя на хайнц, че има един специфичен вкус или сос барбекю, пак става готино и като стане гъст хомогенен сос, добавям за 3 4 минути преди да го вдигна от котлона изпържени пилешки жулиени само с черен пипер и сол. Може и панирани като в китайския, ама става супер тежко и става много кочина за чистене от панирането после.