- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Отчаян и самотен
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Това какво е? Нещо като обида ли е, че не можах да схвана? Какви масиви?
Следващият път покани момиче на свалка със...
...и да видим дали ще ти вържат! Ако преди 100 години когато баба ти и дядо ти са се свяляли и това е вървяло, в наши дни отдавна не е така
!
Много добре казано и е самата истина!
Той не е доктор а ветеринар, моля ти се не обиждай лекарите с него!
Много лесна е била значи... ако живеех преди 100 години, щях да купя 1 хляб, пакет сол и кило чушки и щях да стана сваляча на селото!
Чакам момента в който ще изхвърлиш смартфона си и ще си спреш нета и кабелната! А защо не и тока и водата
?! Преди 100 години баба ти и дядо ти имали ли са ток и вода вкъщи?!
Монасите изобщо не са някакви отшелници, които едва оцеляват от глад. Лично мое мнение. Не виждам какво поучително има в това да нямаш нищо.
Н е вярно, говориш така, защото не си бил жертва на самотата. Просто... аз съм преминавала през същотото. Съветът ми е ако мислиш че това ще продължава все така да смени там града/средата или там по някакъв начин да намери хора с общи интереси. Ако мислиш че ще отмине, извлечи най доброто от ситуацията, тоест обърни внимание на себе си.
Пич,кажи от кой район си.Ако сме близо няма проблем да джиткаме заедно,аз съм общителен,даже и досаден понякога![]()
Хубаво тогава, щом в такива времена живеем, нека всички бъдем материалисти и парите да са ни целта в живота !
И аз отивам да се оженя за някоя богатажка и да си живея с нея, независимо колко я мразя, пък нали ще й пилея парите..
Ама такава наглост и лицемерие може ли бе хора ?
Говориш така, защото не ме познаваш.
Виж какво - аз не обичам да поставям нещата под общ знаменател, но никой няма да отрече, ако кажа че хората в тези времена са боклуци. Така или иначе трябва да се научи да се справя и сам. Няма как просто. Ако не може да е достатъчен сам на себе си, то винаги ще бъде зависим от ''приятелите'' и околните си.
Ти кажи кога ще си хвърлиш телефона и кога ще си спреш нета, кабелната, тока и водата? Чакам!
![]()
И аз това казвам! Че и неграмотност и простотия! Срамота!
Това ми е любимото! Винаги идва, когато някой си търси оправдания и не му харесва истината за него
!
Доста повърхностно дрънкаш! Ти справяш ли се сам, както съветваш другите? Личи ти, че още не си се сблъскал истински с живота и още си в дълбока зависимост от мама и тате, но тука се правиш на много печен.
Имам една такава позната, която се омъжи за богат чичко и к'во? 2008/2009 загуби бизнеса си, от мъка изпи и изигра всичките си пари и сега има цироза. А тя през това време 2 деца му роди. Сега той умира, а тя с децата живеят с много ограничения, нито може да го зареже, нито има избор, защото възрастта дето на чичковците им се харесва отдавна е минала, а и не е сама.
Така че парите не са всичко, идват и си отиват, вярно че е по-хубаво и по-лесно като ги има, но има неща, които са много по-важни.
( и да, нейният чичко, също не беше българин, а и тя като теб се мислеше за много хитра)
Няма да си хвърлям телефона и няма да спирам нета, кабелната, тока и водата, защото ми трябват. За тях ми трябват и пари. Но за разлика от теб, за мен парите не са цел и не умирам за тях. Не си родавам душата, за пачка хартия. Може би за теб всичко се прави с пари...това показва само колко повърхностен и кух си ти.
- ''ж'' е доста близко до ''ш'' в клавиатурата, за това може и да съм се объркал![]()
Справял съм се, разбира се. Но ти пак разбра нещата погрешно, както за баба и дядо![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Става въпрос за психическа зависимост/независимост - това го изтъкнах още в началото...
Аз пък ще ти кажа една друга истина - вие сте си виновни че сте сами !
Дай пример, ОСВЕЕН себе си, че като гледам нямаш достатъчно житейски опит.
Да. Има хора, които могат да преодолеят семейството. Не чувстват голяма нужда. Или я преодоляват.
Но дори тези хора живеят с унисон на човешката общност. Подчиняват се пряко или косвено на други хора. Контактуват активно с ''приятели''. Киснат в нета, за да си пишат със сродни души. Говорят си с кучето. Ти живееш заобиколен от природа, с която осъществяваш непрекъснат контакт и взаимодействие. Самодостатъчен индивид няма. Дори да си мислиш, че можеш да живееш без образа на другите, дори да си асоциален по характер, дори да не обичаш никого, ти сам си никой.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-23-2016 на 19:26
Същото можеше да ѝ се случи и ако чичкото ѝ не беше богат!
Така ли било? Трябвали ти
?! Значи не можеш без тия "материални неща"
? За да живеем добре и за всичко трябват пари
!
Аз не съм твърдял друго! Друг е въпросът доколко тия неща зависят пряко от нас и можем ли да ги променим. Аз например съм грозен и никой не ми е виновен за това, но не мога да го променя. С много пари бих могъл - тогава щях да съм "готин", дори пак да си бях грозен!
Няма такива хора! Ако са сами - значи не са силни!
Това че си ''грозен''(също зависи от гледната точка) не значи нищо. Ако щеш бъди милионер, празна ли ти е душата и не си ли истински човек, пак няма да имаш истински приятели, които да те ценят истински, а само подмазвачи и лицемери които ще искат да те използват заради парите ти...............
Това да бъдеш ''готин'' няма връзка с външната красота (което е нещо отностително - според мен няма грозни и красиви хора - има такива които не обръщат внимание на външния си вид и такива, които обръщат внимание на външния си вид)....да си готин идва от характера...имам един съученик, който преди две години беше доста затворен в себе си, доста срамежлив, макар че се поддържаше доста добре, направо беше като излязъл от американски тийн филм...но той не беше сред ''готините'' а по-скоро си беше скучничък...ноо сега се промени и не е такъв, по-общителен е.
Така че....