- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Отчаян и самотен
Дай пример, ОСВЕЕН себе си, че като гледам нямаш достатъчно житейски опит.
Да. Има хора, които могат да преодолеят семейството. Не чувстват голяма нужда. Или я преодоляват.
Но дори тези хора живеят с унисон на човешката общност. Подчиняват се пряко или косвено на други хора. Контактуват активно с ''приятели''. Киснат в нета, за да си пишат със сродни души. Говорят си с кучето. Ти живееш заобиколен от природа, с която осъществяваш непрекъснат контакт и взаимодействие. Самодостатъчен индивид няма. Дори да си мислиш, че можеш да живееш без образа на другите, дори да си асоциален по характер, дори да не обичаш никого, ти сам си никой.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-23-2016 на 19:26
ЪЪъъъ![]()
![]()
Корабе...аз не съм казал да не говориш с никого, да бъдеш отшелник и т.н........аз казах да бъдеш независим ПСИХИЧЕСКИ...знаеш ли какво означава това или да обясня ?
![]()
Абе хора, вие що не ми четете писанките както трябва бе ?Нали преди малко точно това изтъкнах.
''Е аз не съм казал да живее сам, а да бъде независим.
Едно е да водиш отшелнически живот, друго е да си независим.''
Може да не съм разбрал какво имаш предвид под независим.
Например не можеш да бъдеш с човека, когото обичаш. Това те кара рано или късно да се научиш да живееш добре и без него. Да можеш сам си самодостатъчен както каза ти.
Аз обаче продължих по-напред и ти обясних, че човешкото съзнание и човешкия организъм не може да просъществуват сами. Този пример ти го сложих, за да разбереш, че независимост, в каквато и да е същност да я използваш - не мисля, че съществува. Монасите може да живеят в друг свят и да мислят по друг начин от съвременния модерен човек, но дали са независими от Бог?
Обясни и за материализма Защото не чух грозния никъде да отхвърля наличие на енергийни сили, дух и тнт, нито аз. По-скоро тук целим постигане на една задоволителна материална граница, въпреки че за всеки тя е различна. Аз още в началото споделих за каква степен от парични принадлежности пиша. Живее се и с много по-малко, отколкото си мислиш, друг е въпросът дали ще бъдеш ''приет'' в цивилизационната система, в държавната машина, или ще бъдеш отхвърлен. А парите са средство, което отварят врати и възможности ти да промениш нещо. Поне аз не виждам как без някаква магическа сила можеш да прекършиш системата.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-24-2016 на 09:09
Същото можеше да ѝ се случи и ако чичкото ѝ не беше богат!
Така ли било? Трябвали ти
?! Значи не можеш без тия "материални неща"
? За да живеем добре и за всичко трябват пари
!
Аз не съм твърдял друго! Друг е въпросът доколко тия неща зависят пряко от нас и можем ли да ги променим. Аз например съм грозен и никой не ми е виновен за това, но не мога да го променя. С много пари бих могъл - тогава щях да съм "готин", дори пак да си бях грозен!
Няма такива хора! Ако са сами - значи не са силни!
Това че си ''грозен''(също зависи от гледната точка) не значи нищо. Ако щеш бъди милионер, празна ли ти е душата и не си ли истински човек, пак няма да имаш истински приятели, които да те ценят истински, а само подмазвачи и лицемери които ще искат да те използват заради парите ти...............
Това да бъдеш ''готин'' няма връзка с външната красота (което е нещо отностително - според мен няма грозни и красиви хора - има такива които не обръщат внимание на външния си вид и такива, които обръщат внимание на външния си вид)....да си готин идва от характера...имам един съученик, който преди две години беше доста затворен в себе си, доста срамежлив, макар че се поддържаше доста добре, направо беше като излязъл от американски тийн филм...но той не беше сред ''готините'' а по-скоро си беше скучничък...ноо сега се промени и не е такъв, по-общителен е.
Така че....
По-скоро аз ще ги използвам, или ще се използваме взаимно!
Тука си прав - парите са по-важни. Всеки грозник с пари е готин, поне за достатъчна част от хората, така че да има някакви "приятели" и някаква жена в леглото!
Аз обръщам внимание на външния си вид и се поддържам, но това не ми е помогнало с жените досега. Явно не е достатъчно. Просто съм грозен и без пари, това е всичко.
Нищо смислено не можа да кажеш, нали?! Няма сам човек, който да е силен и успял!
Ох, явно с теб за материализма няма да се разберем.
Добре де, кой ти каза че жените гледат красотата и парите ? Това е клишираното оправдание на жалкарите, които не могат да си уредят мацка.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ох, Грозни...май не знаеш какво казват - тези които са на върха са най-самотните...
Там няма място за много хора...