- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Отчаян и самотен
Може да не съм разбрал какво имаш предвид под независим.
Например не можеш да бъдеш с човека, когото обичаш. Това те кара рано или късно да се научиш да живееш добре и без него. Да можеш сам си самодостатъчен както каза ти.
Аз обаче продължих по-напред и ти обясних, че човешкото съзнание и човешкия организъм не може да просъществуват сами. Този пример ти го сложих, за да разбереш, че независимост, в каквато и да е същност да я използваш - не мисля, че съществува. Монасите може да живеят в друг свят и да мислят по друг начин от съвременния модерен човек, но дали са независими от Бог?
Обясни и за материализма Защото не чух грозния никъде да отхвърля наличие на енергийни сили, дух и тнт, нито аз. По-скоро тук целим постигане на една задоволителна материална граница, въпреки че за всеки тя е различна. Аз още в началото споделих за каква степен от парични принадлежности пиша. Живее се и с много по-малко, отколкото си мислиш, друг е въпросът дали ще бъдеш ''приет'' в цивилизационната система, в държавната машина, или ще бъдеш отхвърлен. А парите са средство, което отварят врати и възможности ти да промениш нещо. Поне аз не виждам как без някаква магическа сила можеш да прекършиш системата.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 07-24-2016 на 09:09