Сложил съм си. Както съм написал по-горе, в момента съм с 32 GB RAM. Когато става въпрос за памет, аз съм най-напред на опашката.

Сега пуснах стария лаптоп дето ми е останал само с 2 GB, даже изключих виртуалната памет за да остане само на физическа. Windows 7 си захапва около 900 MB. После отворих доста сайтове с Chrome и пак не стигнах тавана. Естествено, ако държа Chrome отворен с часове и постоянно отварям и затварям сайтове, то ще се натрупа. Всички браузъри са хищници.

По това дето автора е написал обаче си представям, че отваря един фейсбук, един youtube, още нещо, и това е. Ако е така, 4 GB би трябвало да са му предостатъчни и заради това не вярвам да има разлика ако вкара още 4 GB. Да, би имало разлика ако работи като мен. Аз отварям десетки сайтове наведнъж (в момента около 40), държа Chrome отворен с дни, чак забравям какво съм отворил. Мен и 8 GB ме притискат след няколко часа работа.

4 GB RAM са 40 лв
128 GB SSD са < 90 лв - https://ardes.bg/hard-drives/128GB-S...end-360S-77555

Да си взима каквото ще, но е относително дали ще види разлика ако добави повече памет, а е сигурно че ще види разлика ако мине на SSD. Аз бих се ъпгрейдвал и с двете. Но за в бъдеще ще може да премести SSD-то на друг лаптоп, докато паметта... може би да, може би не.