.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 53

Тема: РАМ памет

Hybrid View

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    По темата ли пишем или надушвам някакво съревнование на мнения? Защото аз нямам против да не харесваш нови компютри или лаптопи, трябва ли да те убеждавам в предимствата на някоя техника
    Разбира се че е по темата - аз харесвам и приемам нова техника, стига предимствата и да са повече от недостатъците и това съотношение да е по-добро отколкото при старата техника .
    При това положение до 15 години цените на SSD вероятно ще са по-ниски от тези на HDD.
    Това е напълно възможно, дори е много вероятно.
    Чисто икономически дали някой ще се занимава да прави HDD... едва ли. И за какво? Защото са по-сигурни?
    ... но въпросът с надежността си остава и той е по-трудно решим, отколкото въпросът с цената.
    Та след 15 години може дори SSD да е остаряла технология. Може всичко да е квантово, cloud или кой знае какво, но със сигурност HDD ще е просто романтична част от историята
    Може - само че бъдещето рядко се оказва такова, каквото си го представяме . Понякога ми е интересно да се запознавам с футуристични книги и филми от миналото и да се посмея и позабавлявам !
    Според тебе сигурно използвам машините си само за игри и фейсбук по цял ден.
    Дори да е така, в това няма нищо лошо, лошото е, че тия машини (лаптопите) дори за това не ги бива . По чисто хардуерни причини.

Темата е много интересна и е добре хората да се запознават с тези неща, както и с различни гледни точки и предимствата и недостатъците на една или друга технология.

Супер фен Аватара на JDeel
    Не трябва да четеш футуристични книги за да видиш, че в света на компютрите всяко нещо дето някога се е движило, спира да се движи. Започнали сме с цели зали пълни с шумни релета, минали сме през въртящи се флопита, после CD, DVD, а сега мушкаме USB флашки. По същата логика и HDD като механична джаджа пее последните ноти от песента си.

Същото мога да кажа и за вентилаторите даже - в един момент очаквам лаптопите да са без вентилатори. Всички смартфони са без вентилатори, а всеки съвременен смартфон е по-мощен от първата ми доста шумна и харчеща ток щайга. Ако продължа мисълта си, в един момент смартфоните ще могат да се връзват към големи монитори и да се ползват като лаптоп/настолен

А лаптопите дали са полезни... ако искаш да ти се обадя когато тръгна за море примерно, та да ми закараш настолния до там, че да мога да обслужвам клиентите си по интернет от време на време Но май предпочитам просто да си пъхна лаптопа в раницата и когато ми потрябва да си седна където и когато намеря за добре и да си свърша работата

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Не трябва да четеш футуристични книги за да видиш, че в света на компютрите всяко нещо дето някога се е движило, спира да се движи.
    Интересното (поне за мен) на футуристичните книги/филми е да видиш "бъдещето" което не се е случило !
    По същата логика и HDD като механична джаджа пее последните ноти от песента си.
    Ще запеят последните ноти, чак тогава, когато се появи друга конкурентна технология. ССД все още не е такава, особено по отношение на надежността! Във всеки хардуер предназначен за сериозна работа, надежността е на първо място. Щом за теб бързината и мултитаскинга са по-важни, значи дейността ти не е съвсем сериозна... да не кажа, че съвсем не е сериозна .
    Същото мога да кажа и за вентилаторите даже - в един момент очаквам лаптопите да са без вентилатори.
    Такива компютри и охлаждащи системи съществуват вече, но ти не ги знаеш кои са, предполагам, още по-малко принципът им на действие.
    Всички смартфони са без вентилатори, а всеки съвременен смартфон е по-мощен от първата ми доста шумна и харчеща ток щайга.
    Смартфоните нямат никакво активно охлаждане, затова прегряват, просто не ги товарим толкова дълго и с толкова тежки програми, колкото лаптопите.
    Мощният хардуер консумира повече енергия и оттам се отделя повече топлина - топлината трябва да се отвежда някъде иначе се стига до прегряване. Не е възможно голямо количество топлина да се разсее през малък топлообменник. Трябва да се повиши дебита и/или да се понижи температурата на охлаждащия флуид. До там мисълта ти май въобще не стига.
    Ако продължа мисълта си, в един момент смартфоните ще могат да се връзват към големи монитори и да се ползват като лаптоп/настолен

Това ще е на практика безсмислено, най-малкото защото смартфонът няма необходимият периферен интерфейс за истинско "бачкане", а не за "цъкане", ако ме разбираш . А за издържливостта на батерията на смартфона можеш да продължиш мисълта си - ще ми е много забавно да я чуя .
    А лаптопите дали са полезни...
    Полезни и удобни са като преносимите химически тоалетни - понякога се налага да ги ползваш, въпреки че не е удобно или приятно !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си